Paylaş
Malzemeler:
Yapılışı:
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
2 yumurta sarısı - süt-toz şeker çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpalım. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Unu çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpalım..
Yumurta beyazlarını köpük gibi olana kadar en az 7 dakika çırpalım.
Daha sonra azar azar hazırladığımız hamura ilave edip spatula yardımı ile hamuru söndürmeden yedirelim.
Yağlanmış kısık ateşte tavaya 1 minik kepçe yardımı ile dökelim. Mutlaka kapağını kapatalım. Arkalı önlü pişirelim. İsteğe bağlı muz - çilek-bal ile servis edelim. Pudra şekeri ike enfes bir lezzet elde edebilirsiniz.
Deneyecekler afiyet olsun.
Paylaş