Paylaş
MALZEME
İçi için;
Şerbet için;
YAPILIŞI
Şerbet için, derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri ekleyip kaynatın. Ocaktan almadan önce içerisine limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Hamur için tüm malzemeyi bir arada yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Süzgecin üzerine hamurunuzu bastırıp yayın, içerisini ceviz ile doldurup kapatın.
Bıçakla şekil verecekseniz eğer hamurunuzu yuvarladıktan sonra elinizle hamuru genişletin. İçerisine ceviz ekleyip kapattıktan sonra, bir bıçak ile iki yönlü olarak şeritler halinde çizin.
Hazırladığınız kalbura bastıyı tepsiye aralıklarla dizin.
Pişerken şeklini daha iyi koruması için tepsiyi buzdolabında 30 dakika bekletin.
Önceden ısıttığınız fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün, 15 dakika sonra tatlıları ters çevirin.
Tatlınız şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık..
Paylaş