Paylaş
Sizlerinde aile büyüklerinden kalan geleneksel tarifleriniz varsa sosyal medya üzerinden benimle paylaşırsanız mutfağımda denemeyi çok isterim..
MALZEME
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı üzüm pekmezi
½ su bardağı su
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Su ve pekmezi karıştırın.
Mısır ununu hafifçe renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Mısır unu kavrulmaya başlayınca içerisine cevizleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Hazırladığınız pekmez ve su karışımını ekleyip hızlıca karıştırın.
Mısır ununuza bağlı olarak pekmezli suyu çekme oranı değişiklik gösterebilir, bu aşamada kontrollü ekleyin.
Bir araya gelen helvayı mandalina büyüklüğünde toplar haline getirip servis edebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık..
Paylaş