Paylaş
MALZEMELER
Şerbeti için;
Üzeri için;
YAPILIŞI
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri ekleyip, kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve Ayçiçek yağını karıştırın.
İrmik, kabartma tozu, vanilini ekleyin. Kontrollü olarak un ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamurunuz olacak.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurları haşhaşa bulayıp, ortalarına fındık batırın.
Aralarında boşluk olacak şekilde tepsiye dizin.
Önceden ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 5-6 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine dökün.
Tatlınız şerbeti çektiğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık..
Paylaş