Armutlu muhallebi tarifi

Hafif mi hafif bir tatlım var. Tam bir yaz tatlısı.. Ben sadece meyve kullandım, siz isterseniz arasına bisküvi parçalarıda ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

MALZEME

  • 1 lt süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Arası ve üzeri için;

  • 3 adet armut
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • ½ su bardağı su

YAPILIŞI

Armutların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Küp küp doğrayın.

Bir tavaya armutları, suyu ve toz şekeri alıp, armutlar yumuşayana kadar soteleyin. Ocaktan alınca tarçını ekleyip karıştırın.

Muhallebi için tüm malzemeyi bir arada karıştırıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.

Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edip ocaktan alın.

Servis edeceğiniz kaselerin altına sotelediğiniz armutları paylaştırın, üzerini muhallebiyi ekleyin.

Buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık..

Yazarın Tüm Yazıları