Paylaş
Malzemeler:
250 gram rendelenmiş tulum peyniri
250 gram süzme peyniri
250 gram eritme peyniri ve 250 gram süzme yoğurt
2 adet köy patlıcanı
4 ya da 5 adet sivri biber
3 ya da 4 adet orta boy salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet nane
1 çay kaşığı zerdeçal.
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenip soyulur, suları süzüldükten sonra bir kaba konur.
İnce ince doğranan sivri biberler ve salatalıklar eklenir.
Peynirler ve süzme yoğurt da eklenerek hepsi karıştırılır.
1 çay kaşığı zerdeçalla süslenerek sunuma hazırlanır.
Püf noktası: Kıyılmış naneyi mezemiz kararmaması için sunuma çıkmadan 5-10 dakika önce karıştırıyoruz. Sunuma çıkarken mevsimine göre 3-4 nar tanesiyle ve hafif zeytinyağıyla süslenerek sunuma hazırlanır.
Paylaş