Yıl boyu taptaze kalması için… Bezelyeyi bu şekilde bir yıla kadar saklayabilirsiniz!
Bezelye, kış aylarında çoğu yemekte veya tarifte kendine yer buluyor. Ancak yılın her ayı tezgahta bezelye bulunmuyor. Bu nedenle mevsiminde alınan yeşil bezelyeleri katkısız ve doğal bir şekilde ömrünü uzatarak dört mevsim tüketebilirsiniz. Hem de tadını ve lezzetini koruyarak. Eğer kış için bezelye hazırlamak isterseniz, püf noktalarını sizin için derledik. Peki Bezelye nasıl saklanır? İşte adım adım dondurucuda haşlanmış bezelye saklamanın yolları
Bezelye harika lif kaynağıdır ve sağlık için de faydalı. Bezelye mevsimde sıklıkla tüketilebiliyor. Ancak daha uzun süre beslenme listenizde yer almasını istiyorsanız, dondurucuya atarak farklı zamanlarda da tüketebilirsiniz. Birkaç basit yolla bir yol boyunca tamamen taze kalabilir. Peki ama bezelye dondurucuda nasıl saklanır? Dondurucuda haşlanmış bezelye muhafaza etmenin püf noktalarını sizin için derledik. İşte detaylar...
BEZELYE BUZLUKTA (DONDURUCUDA) NASIL SAKLANIR?
Bezelyeyi kış aylarında da sofralarımıza taşımak için dondurucuda muhafaza edebiliriz. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcut. İlk olarak bezelyeleri soyarak kabuklarından ayırın. Ardından bol suyla yıkayın ve süzülüp kuruması için bekleyin.
Ardından kaynar suya koyun ve 2 dakika sıcak suda tutun. Sıcak sudan alıp buzlu suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra fazla suyunu alın ve kurumasını sağlayın.
BEZELYE KAVANOZDA NASIL SAKLANIR?
Bezelyeyi uzun süre muhafaza etmenin diğer bir yolu da konserve. Bunun için kavanozun steril olması da büyük önem taşıyor. Bu sebeple kavanozları güzelce yıkayıp temizleyin.