Uşak'ın damak çatlatan lezzetleri
Uşak mutfağının önemli damak tatları arasında bulunan "gümlü kebabı", "zini hamursuzu" ve "demir tatlısı", farklı lezzet arayanlara alternatif sunuyor.
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uşak yöresi yemeklerini tanıtmak için çaba harcadıklarını söyledi.
Özellikle Ulubey ilçesinde sık tüketilen, un, şeker, haşhaş ve tahin ile yapılan zini hamursuzunun yöre mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunduğunu dile getiren Demir, Uşak'ta tatlı ve unlu ürünlerde haşhaşın sıkça kullanıldığını söyledi.
Demir, "İsteğe göre üzerine kaymak konulur, yapımı kolay bir tatlıdır. Bunun dışında dünyaca ünlü tarhanamız, keşkeğimiz, döndürmemiz, topalak yemeğimiz çok lezzetlidir" dedi.
Kaybolmaya yüz tutan lezzetleri yemek yarışmaları ile yeniden hatırlattıklarını belirten Cahan, "Uşak, yarenler şehri. Yemeklerimiz çok lezzetli ve çeşitli. Biz de bu yemekleri ve kültürü yaşatmak için çaba harcıyoruz. Aşçılarımızı yurt dışındaki organizasyonlara gönderiyor, Uşak yemeklerini tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.
Uşak yöresine ait farklı lezzetler denemek isteyenlere harika bir tarif! İçerisinde ekmek içi de bulunan bu ilginç böreğin tadı da muhteşem.