UN HELVASI TARİFİ: Berat Kandili'nde topaklanmayan ve tam kıvamında un helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Un helvası, kandil günlerinde sık sık tercih ediliyor. Berat Kandili'nde de tam kıvamında ve topaklanmayan un helvası tarifi araştırılıyor. Yapımı biraz ustalık gerektirse de püf noktalarını dikkat edildiğinde kolayca hazırlanabilir. İşte sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz un helvası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ılınması için kenara alın.
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alın.
Ardından unu ekleyin ve 15-20 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun.
Unun rengi değişince ılınan şerbetten yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
Helva şerbeti çektikçe rengi de koyulaşmaya başlayacak.
İstenilen kıvama gelince ocaktan alın ve servis edin.
Afiyet olsun...
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alın.
Ardından unu ekleyin ve 15-20 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun.
Unun rengi değişince ılınan şerbetten yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.
Helva şerbeti çektikçe rengi de koyulaşmaya başlayacak.
İstenilen kıvama gelince ocaktan alın ve servis edin.
Afiyet olsun...