Fotoğraflar: Hürriyet Aile, Ingimage, YouTube, Alamy
Sıcak yaz günlerinin şipşak lezzetleri: Semizotlu tarifler
Omega-3 deposu semizotu birbirinden farklı yemekler yapmanıza imkan veren çok esnek bir malzeme. Sizler için çorbadan böreğe semizotlu enfes tarifler derledik...
Omega-3 içeren tek sebze olan semizotunu birçok farklı tarifle tüketmek mümkün. Yemeği ve salatası yaz aylarında çok sık tüketilen semizotunu farklı tariflerde de kullanabilirsiniz. Bu yaratıcı yemeklerden biri de buğdaylı semizotu çorbası.
Cacık hem besleyici hem de ferahlatıcı olmasıyla özellikle yaz aylarında çok sık tüketilen bir yiyecek. Yemeklerin yanına çok yakıştığı gibi, formuna dikkat edenler için tek başına bir öğün vazifesi de görüyor. Peki cacığınıza omega-3 deposu semizotu ekleyerek faydasını ve lezzetini artırmaya ne dersiniz?
Böreği kim sevmez? En iştahsız çocuklar bile börek gördüler mi dayanamazlar. Peki semizotunu böreğin içine koyup çocuğunuza yedirmeye ne dersiniz? Çok iyi fikir değil mi? İşte huzurlarınızda semizotlu börek tarifi...
Semizotunun en güzel hali yoğurtlu semizotu salatası olsa gerek. Üstelik bu tarifte yoğurt ve semizotu ikilisine ceviz de eşlik ediyor. Böylece hem lezzet hem de besin değeri katlanıyor.
Günün her saatinde yiyebileceğiniz bir salatamız var. İçindeki semizotu, peynir ve karpuzla da ihtiyacınız olan tüm besin gruplarını bir arada bulunduruyor. Peynirli semizotu salatasını herkes çok sevecek.
Yazın en güzel şey zeytinyağlı yemekleri soğuk soğuk yiyip ferahlamak olmalı. Bu zeytinyağlı semizotu da bu işe çok uygun. Bir de içine bol domates eklediniz mi, enfes...