Muhlama mı, kuymak mı? Mıhlama ve kuymak arasındaki fark nedir, hangi peynirle yapılır?
Mıhlama ve kuymak, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında. Tel tel uzayan peyniri ve tereyağıyla kahvaltı sofralarını şenlendiriyor. Bu iki lezzet de birkaç temel malzeme ile kolay ve basit şekilde kısa sürede hazırlanır. Diğer taraftan da muhlama ve kuymak arasında fark olup olmadığı da merak konusu oldu. Peki? Muhlama mı, kuymak mı? Mıhlama ve kuymak arasındaki fark nedir, hangi peynirle yapılır? İşte ayrıntılar...
Muhlama ve kuymak, hem lezzeti hem doyurucu olmasıyla Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Bu nedenle aralarında fark olup olmadığı merak ediliyor.