Selim ONAT
Midelerde kış bayramı: Mevsimin en lezzetli 10 yemeği
Balıklar yağlanıyor, kaz etinin tam zamanı.
Yazdan beri yüzüne hasret kaldığımız birçok yemek tencerelerde, tezgahlarda. Ağız tadımızın iki büyük duayeni Vedat Milor ve Mehmet Yaşin kış bitmeden tadılması gereken yemekleri seçti.
LÜFER
Lüfersiz bir kış düşünülemez. Vedat Milor, “Tadı şu anda harika” diyor. En iyi adres, Tarabya’daki Kıyı Balık.
İstanbul, (0212) 262 00 02
FIRINDA PALAMUT
Maltepe’deki Parga Balık’ta günlük taze palamutları Kilis usulü taş fırında meşe odunu ateşinde pişiriyorlar.
İstanbul, Maltepe, (0216) 383 55 56
BEYPAZARI GÜVECİ
Kuzu eti ve pirinçle hiç ateşe değmeden 15 saatte pişiyor. Beypazarı’ndaki Tarihi Güveç Fırını’nda yiyebilirsiniz.
Ankara, (0312) 762 57 79
KULAKLI ÇORBA
Kıyma, kuşbaşı, hamur ve bol baharatla hazırlanıyor. Merkezdeki 7 Mehmet Restoran’da pazar günleri servis ediliyor.
Antalya, (0242) 238 52 00