Manisa’nın 300 yıllık lezzeti: Manisa kebabı
Manisa’ya gelen ziyaretçiler Manisa kebabının tadına bakmadan gitmiyor.
"Manisa kebabı hızlı ateşte olmaz. Hızlı ateşte pişen şiş köfteler lezzet vermez. Dengeli kömür ateşinde şiş köfteler pişerken, etin bıraktığı suları pidelere bastırarak pideleri et suyuna bulamanız gerekir. Servis edilirken porselen veya diğer tabaklarda kebap üzerine dökülen tereyağı donar. Donmaması için bakır tabak tercih edilmelidir. Manisa kebabının en önemli noktalarından biri ise Manisa dağlarında yetişen sumaktır."
Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Az bir tuzla iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar kömür ateşinde pişirilirken, pideler de aynı ateşte ısıtılarak hafif şekilde kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler kebabın kendi suyu ile ara ara yumuşatılır. Daha sonra servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak ve maydanoz serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, servis yapılır.