Lezzetiyle başınızı döndürecek Rize yemekleri
Yemyeşil doğasıyla olduğu kadar lezzetli yemekleriyle de dikkat çeken Rize mutfağı çok zengin. İşte ön plana çıkan yemekler...
Hamsikoli
Hamsikoli için hamsiler pişirilerek mısır unu ve pazı ile karıştırılıyor ve tepsiye dökülerek kızartıldıktan sonra börek şeklinde servis ediliyor. Hamsikoli, Rizelilerin en sevdiği yemeklerin başında geliyor.
Hamsikoli için hamsiler pişirilerek mısır unu ve pazı ile karıştırılıyor ve tepsiye dökülerek kızartıldıktan sonra börek şeklinde servis ediliyor. Hamsikoli, Rizelilerin en sevdiği yemeklerin başında geliyor.
Pepeçura
Mor rengi ile görenleri büyüleyen bu tatlı, üzümden yapılıyor. Üzümün ezilmesi ve muhallebi kıvamına gelmesi ile yapılan bu lezzetli tatlının üzerine ceviz veya fındık konularak servis yapılıyor.
Mor rengi ile görenleri büyüleyen bu tatlı, üzümden yapılıyor. Üzümün ezilmesi ve muhallebi kıvamına gelmesi ile yapılan bu lezzetli tatlının üzerine ceviz veya fındık konularak servis yapılıyor.
Çumur
Çumurun klasik mısır ekmeğinden farkı şu: Ekmek içine çökelek peyniri konduktan sonra tekrar fırına veriliyor ve sıcak sıcak tereyağı ile yeniyor. Çumurun en iyi eşlikçisi ile her zamanki gibi bir bardak çay.
Çumurun klasik mısır ekmeğinden farkı şu: Ekmek içine çökelek peyniri konduktan sonra tekrar fırına veriliyor ve sıcak sıcak tereyağı ile yeniyor. Çumurun en iyi eşlikçisi ile her zamanki gibi bir bardak çay.
Hamsili Pilav
Hamsili pilav için kızartılmış hamsiler bir kalıbın tabanına yerleştiriliyor. İçine tereyağlı pilav konduktan sonra üzeri yeniden hamsiyle kapatılıyor. Görünümü pastaya benzeyen hamsili pilavın tadı ise benzersiz.
Hamsili pilav için kızartılmış hamsiler bir kalıbın tabanına yerleştiriliyor. İçine tereyağlı pilav konduktan sonra üzeri yeniden hamsiyle kapatılıyor. Görünümü pastaya benzeyen hamsili pilavın tadı ise benzersiz.