Fotoğraf: Ingimage / iStock
Kurban eti nasıl muhafaza edilir? Önemli püf noktaları...
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Haliyle hemen herkesin aklında kurban kesimi sonrası eti nasıl muhafaza edeceği var. Etin bozulmasını engelleyerek nasıl doğru saklanacağını merak ediyorsanız işte size püf noktalar…
Kurban Bayramı'na hazırlık yapılan bu günlerde pandemi döneminde olduğumuzu unutmamalı ve bayramda yakın temastan kaçınmalıyız. Ardından en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri de etin nasıl muhafaza edileceğidir. Eti ziyan etmeden, sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için sizlere püf noktalarını derledik.
Kurban etini dondurucuya koymadan önce mutlaka dinlendirmelisiniz. Bu süre en az 5 saat olmalıdır. Daha sonra parçalayıp, dondurucuya koyabilirsiniz.
Eti dondurucuya saklama kaplarıyla koymak en sağlıklı çözüm. Eğer yeterince yeriniz ve derin dondurucu kabınız varsa bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Etinizi rahatça kesebilmek için bıçaklarınızı bileylemeli ya da yeni bıçaklar almalısınız. Bu işlemi kendiniz yapmak istemiyorsanız kasabınız sizin için eti parçalayacaktır.
Eti tamamen yağlarından ayırmayın. Ete pişerken asıl lezzeti veren şüphesiz yağıdır. Koyu sarı ve sert yağ tabakasını almanız yeterli olacaktır.