Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv
Konya’nın en meşhur 10 yemeği
Sadece etli ekmekle sınırlı olmayan Konya mutfağı birbirinden güzel lezzetler vadediyor. İşte öne çıkanlar...
Konya ülkemizin en nefis lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Birbirinden leziz et ve tatlı yemekleri ile meşhur olan Konya'da her damağa hitap eden bir seçenek bulmak mümkün. İşte Konya'nın en meşhur yemekleri…
Bamya çorbası
Konya'nın geleneksel lezzetleri arasında bulunan bamya çorbası, özel günlerde ve düğünlerde en sık yapılan tarifler arasında... Kurutulmuş bamyayla yapılan çorba, içine eklenen dana eti ile tadına doyulmaz bir lezzet haline geliyor.
Çebiç
Çebiç Konya'nın geleneksel tatlar listesinin en üst sıralarında yer alıyor. Nefis bulgur pilavının üzerine tandırda pişmiş kuzu eti eklenmesi ile tadından yenmez hale gelen çebiç özellikle önemli günlerin ve etkinliklerin vazgeçilmez yemekleri arasında.
Sac böreği
Yufkanın içine ıspanak ve peynir eklenerek yapılan bu börek, sacda pişiriliyor. Üzerinde eriyen tereyağı ile çok daha leziz bir hale geliyor.
Batırık
Batırık, Mersin, Konya, Karaman gibi birçok yörede karşımıza çıkan bir lezzet. Soğuk bir çorba ya da sulu bir salata olarak tanımlayabileceğimiz batırık için ihtiyacınız olan malzemeler kısıra benzese de ortaya çıkan lezzet çok daha farklı oluyor. Siz de yaz aylarında bu serin lezzeti sofranızda misafir etmek isterseniz batırık tarifimiz huzurlarınızda.
Höşmerim
Farklı şehirlerde de yapılan höşmerim, Konya'da un helvasının bir benzeri olarak karşımıza çıkıyor. Kaymakla yapılan ve üzerine fıstık, tarçın veya pudra şekeri serpilerek servis edilen bu tatlıyı denemeden Konya'dan dönmeyin.
Sac arası tatlısı
Konya'nın meşhur sac arası tatlısını yapmak biraz uğraştırıyor ama lezzeti her şeye değiyor. İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki Antep fıstığı, bu tatlıyı unutulmaz kılan faktörlerden. Siz de evinizde enfes bir sac arası tatlısı yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka gözden geçirin. Pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun...