Kandillerin vazgeçilmezi... Topaklanmayan ve tam kıvamında un helvası tarifi!
Un helvası, mutfağımızın zamansız tariflerinden biri. Kandil gibi özel günlerde hazırlanan un helvası için tam ölçülü tarifini sizin için hazırladık. Unun tereyağında kavrulup üzerine şerbetinin eklenerek hazırlanmasının ardından hazır hale gelen bu tatlıyı dondurma ile de servis edebilirsiniz. Peki tam kıvamında un helvası nasıl yapılır, topaklanmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte un helvası tarifi, malzemeleri, listesi ve püf noktaları...
KANDİLDE UN HELVASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak un helvasının şerbeti için su ve sütü tencereye alıp karıştırın.
Ardından kısık ateşte kaynatın ve ılınması için kenara alın.
Tereyağını tencereye alın ve üzerine sıvı yağı ilave edin.
Tereyağ eridikten sonra 2 su bardağı unu ilave edip güzelce karıştırın.
Unu yağa yedirdikten sonra koku çıkana kadar ve rengi değişene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Kavurduktan sonra dilerseniz helvanıza ceviz de ekleyebilirsiniz. Eğer eklemeyi tercih ederseniz cevizlerle beraber birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra hazırladığını şerbeti helvaya ekleyin. Topaklanma olmaması için şerbeti ilave ettikten sonra hızlıca karıştırın.
Helvanız şerbetini çekip, tenceye yapışmayan kıvama gelince ocaktan alıp bir süre dinlendirin.
Un helvanızı dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...