KANDİL SİMİDİ TARİFİ (Mahlepli, mahlepsiz) || Evde pastane usulü ağızda dağılan Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kandil gecelerinin geleneksel lezzetlerinden Kandil simidi Berat Kandili vesilesiyle yeniden gündeme geldi. Pastane usulü kandil simidi tarifi mahlepli, mahlepsiz seçenekleriyle evde de hazırlanabiliyor. Bereketi ve yardımlaşmayı simgeleyen kandil simidi tarifi evde kolay malzemelerle ve pratik yapım aşamalarıyla haberimizde yer alıyor. Peki, ağızda dağılan evde kandil simidi nasıl yapılır? İşte, pastane usulü mahlepli, mahlepsiz kandil simidi tarifi ve malzemeleri...
Kandillerde dağıtılan, ve pastanelerde yer alan kandil simidi evde de hazırlanabilir. Müslümanlar için manevi değerin yüksek olduğu günlerden kandillerde ihtiyaç sahiplerine ve sevdiklerine kandil simidi dağıtılması adettendir. Peki, hakiki kandil simidi nasıl yapılır, içinde ne var? İşte, pastane usulü kandil simidi mahlepli, mahlepsiz tarifi ile hemen aşağıda...
Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler;
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurta beyazı
- Susam
- Çörek otu