KANDİL HELVASI TARİFİ (TAM KIVAMINDA) || Sütlü, sütsüz irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...
İrmik helvası aynı zamanda kandil helvası olarak da bugün araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Mevlid Kandili vesilesiyle kandil helvası hazırlayıp dağıtmak isteyenler sütlü, sütsüz irmik helvası nasıl yapılır merak ediyor. Sizler için hazırladığımız tam kıvamında irmik helvası tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
Kandil gecelerinde dağıtılan irmik helvası tarifi Mevlid Kandili vesilesiyle araştırılıyor. Diğer tatlılara göre nispeten daha düşük kalorili olan ve damak zevkinize göre irmik helvası sütlü ve sütsüz olarak hazırlanabiliyor. Peki, irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tam kıvamında irmik helvası püf noktaları...
İRMİK HELVASI TARİFİ SÜTLÜ NASIL YAPILIR?
Tereyağını tavada eritin.
Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun.
Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.
Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın.
Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.
Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
İRMİK HELVASI SÜTSÜZ NASIL YAPILIR?
İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. Daha sonra 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. 1-2 dakika karıştırın. Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz.