İftar sofralarını balıkla şenlendirmek isteyenler için enfes tarifler
Balık denince birçoğumuz için akan sular duruyor. Siz de bu gruptaysanız ve iftar sofranızda da nefis balıklı yemeklere yer vermek istiyorsanız çok doğru bir yere geldiniz çünkü listemizde enfes balıklı tarifler var. İşte sağlık ve lezzet deposu balık tarifleri…
Balık ekşilisi Trabzon yöresine ait enfes bir yemek. Genellikle palamutla yapılıyor ve bu nedenle palamut ekşilisi diye de anılıyor. Biz de tarifimizde palamut kullandık. Ancak siz arzu ederseniz palamut gibi çok etli başka balıklarla da balık ekşilisi yapabilirsiniz. Balık ekşilisinin tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka denemelisiniz…
Balığın en güzel hallerinden biri sebzelerle bir araya getirilip buğulama şeklinde pişirilince ortaya çıkıyor. Buğulama balığın en leziz hali de muhtemelen beyaz etli kalkanla yapıldığında ortaya çıkıyor olabilir. Denemeye ne dersiniz? Tarifi sizin için hazırladık.
Levrek en lezzetli balıkların başında geliyor, pazı ise en sağlıklı ve besleyici yeşil sebzelerden biri. Peki bu ikisi bir araya gelince ne olur? Pazı yapraklarının içine sarılmış levrek filetolarıyla benzersiz bir lezzet çıkar ortaya. Pazılı levrek sarmanın tarifini aşağı bırakıyoruz, sağlıklı beslenmek isteyenlere de mutlaka tavsiye ediyoruz.
Çıpura en lezzetli ve en kolay bulunabilen balıklardan biri. Balık restoranlarının da favorisi olan çipurayı evinizde de kolayca pişirebilirsiniz. Hele ki tarifimizdeki gibi yağlı fırın kağıdında sebzelerle yapacağınız bu balığın servisi de çok kolay olacak. Limon, soğan ve sarımsağın lezzet kattığı kağıtta çipurayı mutlaka deneyin.
Kebap illa ki etle olacak diye bir kural yok. Balıkla da çok nefis kebaplar yapabilirsiniz. Örneğimiz hemen aşağıda. Izgara severlerin mutlaka denemesi gereken özel soslu bu tarif, en azılı et severleri bile balıkçı yapabilecek lezzette.
Ton balığını genellikle salata, makarna gibi tariflerde kullanıyoruz ancak aslında sıcak yemekler pişirmek için de çok uygun bir malzeme. Örneğin biz bugün protein deposu ton balığını domates sosu ile pişirsek nasıl olur dedik, gerçekten nefis bir yemek çıktı ortaya. Tarifi hemen aşağıda...
Karadeniz mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan hamsiyle yapılan çok özel bir tarifimiz var: Hamsi kuşu! Adını görüntüsünden alan bu yemeğin malzemesi az, yapılışı da çok kolay ve pratik. Ancak lezzeti o kadar muhteşem ki gerçekten doyum olmuyor. Hamsinin bol olduğu bu mevsimde mutlaka denemelisiniz.