Hafif bir öğün arayanlar için evde yapılabilecek çeşit çeşit sandviçler
Hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan sandviç her öğünde yeniyor ve çok seviliyor. Klasik sandviçlerden bıkanlar için ise evde yapabilecek pek çok pratik alternatif tarif bulunuyor.
Doğanın tereyağı olarak bilinen avokado, diyet dostu olan salatalıkla buluşuyor ve ortaya çok hafif ve çok sağlıklı bir sandviç çıkıyor. İster kahvaltıda ister ara öğünde tüketebileceğiniz bu sandviçi diyet yapmayanlar da çok beğenecek. Tarif hemen aşağıda...
Ekmeklerin en güzeli ekşi mayalı ekmekle yapılan bu sandviçin içinde çeşit çeşit sebzeler ve zeytin salatası ile dil peyniri bulunuyor. Lezzetini ise nasıl anlatacağımızı bilemiyoruz. Ama bu kadar şey bir araya gelir de lezzeti kötü olabilir mi? Zeytinleri damak zevkinize göre seçebilir, sebzeleri de mevsime göre değiştirebilirsiniz, aklınızda olsun.
İçindeki ızgara sebzeler, peynir, zeytin ve tam buğday ekmeğiyle başlı başına doyurucu ve besleyici bir öğün olan ızgara sebzeli hellim sandviçin yapım süresi diğer sandviçlere kıyasla biraz uzun olabilir ama bu gözünüzü korkutmasın. Çünkü tarifi çok kolay ve ortaya çıkan ürünün lezzeti çok başarılı. Hemen denemelisiniz...
Bu tarifimiz sandviçim hem lezzetli hem de doyurucu olsun diyenler için geliyor çünkü içinde patates mücveri bulunuyor. Sarımsaklı süzme yoğurtla lezzetine lezzet katılan bu mücverin harcını önceden hazırlayıp dondurarak, acil durumlarda çıkarıp kullanabilirsiniz. Kabak ve havuç mücveriyle de enfes oluyor.
İsterseniz diyetinizi bozmayacak bir öğlen öğünü, isterseniz işten eve gelip akşam yemeği hazırlamak istemediğiniz günler için kurtarıcı bir yemek... Hele ki tavuklarınızı önceden haşlayıp bir kenara koyarsanız, tek yapmanız gereken yoğurdu diğer malzemelerle karıştırıp ekmeğin arasına yerleştirmek olacak. Ne kadar zor olabilir ki?
Vegan beslenenler için hazırladığımız bu sandviç, patlıcanın enfes lezzetini tahinle bir araya getiriyor. Tabii siz vegan değilseniz tarifte değişiklik yapabilir, normal süt de kullanabilirsiniz. Her şekilde ortaya çok leziz bir sandviç çıkacağını garanti edebiliriz. Üstelik kalorisi de epey düşük, dolayısıyla diyetinize de zarar vermiyor.
Bir İtalyan sandviçi olan panini, özel bir ekmeğin arasına çeşit çeşit malzemelerin doldurulması ve pişirilmesiyle yapılıyor. Biz bu tarifimizde vejetaryenleri düşünüp mantar ve kaşarlı bir panini sandviç hazırladık. Siz arzu ederseniz içine farklı malzemeler de ekleyebilir ve panini keyfinizi katlayabilirsiniz. Bu arada uyaralım: Bir tanesi asla yetmez!
Anadolu mutfağının olmazsa olmazı yumuşacık bazlama ekmeği, sandviç yapmak için çok uygun bir malzeme. Bazlamayla yaptığımız bu sandviçin içindeki malzemeleri de geleneksel damak zevkimize uygun olacak şekilde seçtik: Taze peynir ve baharatlarla lezzetlendirilmiş kabak ve patates dilimleri. Denemeyen pişman oluyor, bizden söylemesi!
BONUS: Daha cuma akşamından hafta sonu kahvaltısının hayalini kurmaya başlayanlar burada mı? Cevabınız ‘evet’se sizin için enfes bir tost hazırladık. Klasik tost ekmeği yerine yumuşacık bazlamayla yapılan bu tost gözlerinizden kalpler çıkmasını sağlayacak. Eh böyle başlayan hafta sonunun da güzel geçmekten başka şansı yok zaten.