İHA ve AA
Günde 400 adet üretiliyor, 1 aya kadar dayanıyor
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde mahalle fırınlarında üretilen patatesli ekşi mayalı ev ekmeğine rağbet her geçen gün artıyor.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde mahalle fırınlarında üretilen patatesli ekşi mayalı ev ekmeğine rağbet her geçen gün artıyor.
Ekmek üretiminde çalışan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlayıp çocuklarını okutuyorlar. Ekmek üretimi gece 02.00’de başlayıp akşam saat 17.00’ye kadar sürüyor.
Harmankaya ve Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Bu ekmeğin bir saat pişme süresi var, günde en az 250 ila 400 ekmek üretiyoruz. Bu ekmeğin bir ay dayanma süresi var, derin dondurucuda saklanabilir. Biz burada çalışarak ekmekten ekmeğimizi çıkarıyor, çoluğumuza çocuğumuza bakıyoruz, onları okutuyoruz.”
“Biz hakiki köy ekmeği çıkarıyoruz. Dayanıklılığı bir aydan fazladır. Herhangi bir koku, bozulma olmaz. Ekmeğimiz beğenilmektedir. Günde 400 tane ekmek üretiyoruz. Sandıklı ve köyleri ile birlikte İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya’ya ekmek göndermekteyiz.”
“Üretimimizde fındık kabuğunu yakacak olarak kullanmaktayız. Kokusu ve isi olmadığından hem çevreye zarar vermiyor, hem de ekmek kaliteli pişiyor. Bunu da Trabzon veya Adapazarı'ndan getirtmekteyiz. Fırınımız özellikli bir fırındır. Pide fırını değil, ortası delikli ateş ortadan çıkar alttan ısıtmalı hakiki taş fırındır.”