Derleyen: Sevin Turan Fotoğraflar: Instagram
Dünyanın en iyileri açıklandı! Devler arasında iki de Türk var
Dünyanın en iyi restoranlarının sıralandığı The World's 50 Best Restaurants listesinin ikinci kısmı açıklandı. Listeye Türkiye'den iki restoran girdi...
Dünyanın en iyi restoranlarının sıralandığı The World's 50 Best Restaurants listesinin 2019 versiyonunun duyurulmasına birkaç gün kaldı. Heyecanlı bekleyiş devam ederken, listenin ikinci kısmı kamuoyuyla paylaşıldı.
Türkiye'nin en tanınmış restoranlarından olan Mikla, geçtiğimiz yılki listede 44'üncü sırada yer almıştı. Peki Mikla'nın ve diğer Türk restoranlarının bu yılki performansı nasıl oldu? İşte meraklıları için sıralı tam liste...
115-Per Se (New York, ABD)
114-La Colombe (Cape Town, Güney Afrika)
113-Vea (Hong Kong, Çin)
112-St John (Londra, İngiltere)
111-Chambre Separee (Ghent, Belçika)
114-La Colombe (Cape Town, Güney Afrika)
113-Vea (Hong Kong, Çin)
112-St John (Londra, İngiltere)
111-Chambre Separee (Ghent, Belçika)
110-Neolokal (İstanbul,Türkiye)
Seçkiyle ilgili duyuruda Neolokal şu ifadelerle tanıtılmış: "İstanbul'da SALT Galata müzesinin içinde bulunan, Neolokal Anadolu karizmatik şef Maksut Aşkar'ın Anadolu malzemelerini ve kültürünü kefşi. Tadım ve alakart menüsünde yer alan sanat eseri gibi renkli yemekler arasında kuzu yüreğinden yapılan kokoreç, iki kez fırında pişmiş buldırcın yumurtalı tahinli humus ve 'Anadolu manzaraları' öne çıkıyor."
Seçkiyle ilgili duyuruda Neolokal şu ifadelerle tanıtılmış: "İstanbul'da SALT Galata müzesinin içinde bulunan, Neolokal Anadolu karizmatik şef Maksut Aşkar'ın Anadolu malzemelerini ve kültürünü kefşi. Tadım ve alakart menüsünde yer alan sanat eseri gibi renkli yemekler arasında kuzu yüreğinden yapılan kokoreç, iki kez fırında pişmiş buldırcın yumurtalı tahinli humus ve 'Anadolu manzaraları' öne çıkıyor."
109-Alcalde (Guadalajara, Meksika)
108-L'Astrance (Paris, Fransa)
107-Il Ristorante Loca Fantin (Tokyo, Japonya)
106-Restaurant David Toutain (Paris, Fransa)
108-L'Astrance (Paris, Fransa)
107-Il Ristorante Loca Fantin (Tokyo, Japonya)
106-Restaurant David Toutain (Paris, Fransa)
100-Oteque (Rio de Janeiro, Brezilya)
99-The Jane (Antwerp, Belçika)
98-Anne-Sophie Pic (Valence, Fransa)
97-Vendome (Bergisch Gladbach, Almanya)
96-Belon (Hong Kong, Çin)
99-The Jane (Antwerp, Belçika)
98-Anne-Sophie Pic (Valence, Fransa)
97-Vendome (Bergisch Gladbach, Almanya)
96-Belon (Hong Kong, Çin)
90-Alo (Toronto, Kanada)
89-108 (Kopenhag, Danimarka)
88-Lung King Heen (Hong Kong, Çin)
87-Martin Berastegui (Lasarte-Oria, İspanya)
86-Tegui (Buenos Aires, Arjantin)
89-108 (Kopenhag, Danimarka)
88-Lung King Heen (Hong Kong, Çin)
87-Martin Berastegui (Lasarte-Oria, İspanya)
86-Tegui (Buenos Aires, Arjantin)
80-Estela (New York, ABD)
79-Mingles (Seul, Güney Kore)
78-Lido 84 (Gardone Riviera'sı, İtalya)
77-Chef's Table at Brooklyn Fare (New York, ABD)
76-Momofuku Ko (New York, USA)
79-Mingles (Seul, Güney Kore)
78-Lido 84 (Gardone Riviera'sı, İtalya)
77-Chef's Table at Brooklyn Fare (New York, ABD)
76-Momofuku Ko (New York, USA)
70-Saison (San Francisco, ABD)
69-Nahm (Bangkok, Tayland)
68-Faviken (Jarpen, İsveç)
67-Astrid y Gaston (Lima, Peru)
66- Core by Clare Smyth (Londra, İngiltere)
69-Nahm (Bangkok, Tayland)
68-Faviken (Jarpen, İsveç)
67-Astrid y Gaston (Lima, Peru)
66- Core by Clare Smyth (Londra, İngiltere)
52-Mikla (İstanbul, Türkiye)
Seçkiyle ilgili duyuruda Mikla da şu ifadelerle tanıtılmış: "Şef Mehmet Gürs'ün yeni Anadolu mutfağının yuvası olan Mikla, büyüleyici bir ortamda 'soylu' malzemeleri hem yeni hem de kadim tekniklerle dönüştürüyor. Tadım menüsünde Türkiye'nin her yerinden malzemeler bulunuyor. Öne çıkan yemekler ise asma yapraklı lagos, mandalina ve deniz börülcesi turşusu ve rezeneli nohutlu sübye."
Seçkiyle ilgili duyuruda Mikla da şu ifadelerle tanıtılmış: "Şef Mehmet Gürs'ün yeni Anadolu mutfağının yuvası olan Mikla, büyüleyici bir ortamda 'soylu' malzemeleri hem yeni hem de kadim tekniklerle dönüştürüyor. Tadım menüsünde Türkiye'nin her yerinden malzemeler bulunuyor. Öne çıkan yemekler ise asma yapraklı lagos, mandalina ve deniz börülcesi turşusu ve rezeneli nohutlu sübye."
Mikla ve Neolokal'in başarını restoranların şefleri Mehmet Gürs ve Maksut Aşkar Instagram'dan duyurdu. Aşkar şu ifadeleri kullandı: Bu harika listede yer almaktan, bu restoranların arasında bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. neolokal’in bu günlere gelmesinde emeği olan tüm aile bireylerine binlerce teşekkür ediyorum.