Büryandan perde pilavına tadını unutamayacağınız Siirt lezzetleri
Güneydoğu Anadolu’nun kültürü ve gelenekleri ile öne çıkan şehirleri arasında yer alan Siirt, mutfağıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle et ve sakatat yemekleriyle bilinen şehre gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken bölgeye has lezzetleri sizler için derledik.
Kuzu Etinin En Güzel Hali: Büryan
Kızgın kuyuda saatlerce pişen kuzu etinden hazırlanan büryan, yumuşacık ve ağızda dağılan bir et yemeğidir. Herhangi bir sos ile tatlandırılmayan et parçaları, tereyağlı pide üzerinde servis edilir.
Kızgın kuyuda saatlerce pişen kuzu etinden hazırlanan büryan, yumuşacık ve ağızda dağılan bir et yemeğidir. Herhangi bir sos ile tatlandırılmayan et parçaları, tereyağlı pide üzerinde servis edilir.
Sakatat Yemekleri Arasında En Sevileni: Mumbar Dolması
Yörenin en çok tüketilen ve sevilen lezzetleri arasında yer alan mumbar dolması, pirinç ya da bulgur ile doldurulmuş kalın bağırsak ile hazırlanır. Kirece yatırılıp iyice temizlenen kalın bağırsak, doldurulduktan sonra haşlanır, ortaya enfes bir sakatat yemeği çıkar.
Yörenin en çok tüketilen ve sevilen lezzetleri arasında yer alan mumbar dolması, pirinç ya da bulgur ile doldurulmuş kalın bağırsak ile hazırlanır. Kirece yatırılıp iyice temizlenen kalın bağırsak, doldurulduktan sonra haşlanır, ortaya enfes bir sakatat yemeği çıkar.
Hem Maharet Hem Emek İster: Perde Pilavı
Anadolu’da pek çok bölgede pişirilen perde pilavı, Siirt’in yöresel lezzetleri arasındadır. Bir börek kadar dolu dolu bir iç harca sahip pilav; tavuk suyu, tavuk, kuş üzümü, yöresel baharatlar ile pişirilip üzeri bir hamur ile örtülüyor. Piştikten sonra ise börek gibi dilimlenerek servis ediliyor.
Anadolu’da pek çok bölgede pişirilen perde pilavı, Siirt’in yöresel lezzetleri arasındadır. Bir börek kadar dolu dolu bir iç harca sahip pilav; tavuk suyu, tavuk, kuş üzümü, yöresel baharatlar ile pişirilip üzeri bir hamur ile örtülüyor. Piştikten sonra ise börek gibi dilimlenerek servis ediliyor.