Bu köfteyi tatmak için Türkiye'nin birçok ilinden kalkıp Turgutlu'ya gidiyorlar
Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi.
Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Odun kömürü, bakır tava ve tereyağı üçlüsünün olmazsa olmazı olan yemeği tatmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden misafirler kente geliyor.
Şarlar şöyle devam etti: "Turgutlu Köftesi’nin olmazsa olmazları tereyağı, bakır tava ve odun kömürüdür. Geriye lezzete sevgimizi katmak kalıyor. Sevginin olduğu yerde başarı oluyor."
Sosyal medyada ününün yaygınlaşmasıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden misafirlerin kente bu lezzeti tatmak için geldiğini belirten Şarlar, hazırlanışını şöyle anlattı:
"Köfteyi yaptıktan sonra önce odun kömürlerimizi yakıyoruz. Kıvama geldikten sonra ise tavamıza tereyağını gezdiriyoruz. Ardından köftelerimizi pişiyoruz."