Bambaşka bir lezzet! Yiyen müdavimi oluyor
Ailesinden aldığı dönercilik mesleğini 20 yıldır sürdüren Mehmet İkram Taş (36), yenilik yapmak için 30 santimetrelik dönerlerin aksine 1 ay önce 1 metrelik döner yapmaya karar verdi.
Döneri uzun ve kıvrımlı olarak servis etmelerinden dolayı adını ‘piton’ koyan Taş, ‘piton döner’ isminin de marka tescilini aldı.
Taş, “Bunu 1 ay önce kendi aramızda keşfettik. Farklılık oluşturmak istedik. Talep çok. Farklı bir ürün. Tüm Adana’dan talep var. İşimiz iyiydi ama şu an daha da arttı. 1 metre ile başladık ve şu an 1 buçuk metre” diye konuştu.
‘Piton döner’in içerisine Adana’ya özgü soğan, domates, baharat, yağ ve yeşillikten oluşan tablacı salatası konulduğunu belirten Taş, “1 metrelik ‘piton döner’ 25, 1 buçuk metrelik ‘piton döner’ ise 45 lira. 1 metrelik dönere 300 gram, 1 buçuk metrelik dönere ise 400 gram tavuk katıyoruz. Marka tescilini de aldım. İstanbul ve Ankara’dan şube talebi var. Önce Adana’da duyuracağım sonra Türkiye’ye açılacağım” ifadelerini kullandı.