Kurtarıcı David Villa

İSPANYOL takımının orta sahası, Dünya’nın en iyi top kontrolüne sahip futbolcularından oluşuyor. Özellikle Xavi ve İniesta müthiş öne pas atabiliyor. Fakat kupada bu oyuncuları etkisiz gördük.

Sorun, orta sahadaki fazlalık. Busquets ve Alonso ikilisinin oynaması, İniesta ve Xavi’yi daha öne, yani rakibin kucağına itiyor. Kalabalık içinde bu oyuncuların alan ve zaman bulması zorlaşıyor ve beklenen paslar gelmiyor. Bu bir fazlalık. Takımın öndeki dengesini ve dizlişini bozuyor.
Bir diğer sıkınıtı; kenar oyuncu eksikliği. Problemi şöyle özetleyelim. Büyük favori İspanya’da sağ önde oynayan yok, solda ise forvet David Villa oynuyor. Halbuki kulübede David Silva, Pedro, Juan ve Mata gibi çok yetenekli oyuncular var. Kenarları kullanamadığı için rakibi göbekten geçmek zorunda kalan İspanya çok zorlanıyor. İspanya’nın zaten topa çok sahip olduğunu düşünürsek önde bir fazla olmak takımı da rakip alanda fazla tutar.

DEL TORRES...

Del Bosque’nin formsuz Torres ısrarı da takımı kötü etkileyen bir diğer faktör. İyi geçirmediği sezon sonunda kupada iyi işler yapmak istemesi daha fazla hata yaptırıyor. Bir de David Villa’nın sol kenar oynaması iyice yalnız kalmasına ve etkisiz olmasına sebep oluyor. İspanyol hoca, orta alandaki seçimleri ve Torres ısrarı ile İspanya’nın ipini çeken adam olacak. Fakat onu kurtaran yine David Villa olacak. Dikkatimi çeken bir başka olay David Villa’nın iki maçtır Torres çıktıktan sonra etkili olması.

Eduardo-Ronaldo

Portekiz takımının uzun zamandır mağlup olmaması iyi savunma oyuncuları kadar Kaleci Eduardo sayesinde. İspanya’nın maçta sıkıntı yaşamasının tek nedeni Eduardo’nun müthiş kurtarışları. Fakat gerideki organizasyon ne kadar iyi ise öndeki dağınıklık bir o kadar kötü. Sadece Ronaldo ile hücum düşüncesinin Dünya Kupası’nda sonuç vermesi çok zor. Zaten Ronaldo da ya şut attı, ya da 3 kişiyi geçmeye çalıştı.
Yazarın Tüm Yazıları