Evde değiştirmeyi hayal ettiklerimizin listesi hiç bitmez. Dekorasyon dergilerindeki "burası benim olsa..."
hissi veren örnekler, "evcimen" köşelerde görüp biriktirdiğimiz fikirler, vitrinlerden aklımıza takılan köşeler... Salonu baştan yaratmak için mutfağın bitmesini beklemek ya da dolapları değiştirmeyi halı renginde karar kılana dek ertelemek, o süreçte karşımıza çıkan moda renk ve stillere kapılmamıza neden olacaktır; dolayısıyla en doğru gün bugün deyip, işe koyulmak gerek!
Isıtın, ısının...
Kış demek, soğuk demek. Sıcak dokuları hissetmek için kürk, kadife gibi kalın dokulu kumaşlar sizi bekliyor, Mudo Concept.
Duvar kağıdının altın çağı
Banyonuzda duvar kağıdı kullanmaya ne dersiniz? Suya ve neme dayanıklı duvar kağıtları bir anda banyonuza bambaşka bir görünüm kazandıracak. Üstelik silinebilir olmaları sayesinde kolayca temizlenebiliyorlar, Yütaş.
Sticker çılgınlığı
Duvar kağıdına bir başka alternatif de sticker’lar. Birçok deseni bulunan sticker’lar bir anda duvarınızı bambaşka havaya büründürebilir, PMT.
Throw’lara devam...
Kış aylarında koltuklarınıza farklı bir hava katmak istiyorsanız bunu renkli throw’larla (koltuk örtüleri) yapabilirsiniz. Koltuğunuzun üzerine atacağınız bir throw onu bambaşka gösterecektir.
En önemli kural hep aynı markaya ait ürünler kullanmaktır.
Malzemenin uygulama talimatlarına uyun.
Hiçbir boyayı, kirli ve nemli yüzeylere uygulamayın.
Badana yapmaya başlamadan önce, boyaları iyice karıştırın.
Badana işlemini çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda yapmayın.
Boyama işlemini ince katlar halinde yapın.
Boyaya toz veya sıvı katkı yapmayın. Ambalaj üzerinde belirtilen inceltme oranından daha fazla inceltmeyin.
Herkesin hayali: Kış bahçesi
Kış bahçesi oluştururken ilk yapmanız gereken ışığın nereden geldiğine dikkat etmek. Güneye bakan bölümleri tercih edebilirsiniz. Burada oturup keyif yapabilmek için kış bahçeniz en az 18-20 derece ısıda olmalı. Alüminyumdan pvc’ye ve ahşaba kadar uzanan profiller, soğuk günlerde çiçeklerle bezeli yemyeşil bir ortamı yaşayabileceğiniz kış bahçelerini oluşturmak için çeşitli olanaklar sağlıyor. Bitkiler tropik olanlardan seçilse de, doğru bakımı yaparak istediğiniz bitkiyi yetiştirebilirsiniz.
Hangi renge meyletmeli
2008 kışının moda renkleri hayalgücünü zorlayarak herkesi cezbediyor. Marshall’a göre bu sonbahar-kış kartelasında farklı kombinasyonlar ön plana çıkıyor. Yatak odasında güz gülü/ortanca kombinasyonu, oturma odası ve salonlarda beyaz, sarı, krem ve yeşil tonları, buzul yeşili/bambu yaprağı kombinasyonu, kum beji/tiramisu kombinasyonu, girişte mum ışığı ve vanilya çiçeği, mutfakta ise kum beji, tiramisu, fıstık ve lila tonları ağırlık kazanıyor.
Parkeler bakım ister
Parkelerinizin ilk günkü halini uzun süre korumasını istiyorsanız, bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Parkelerin bir numaralı düşmanı sudur. Parkeniz suya maruz kalırsa parlaklığını kısa sürede yitirecektir. Su ile temas halinde kabarma gibi hasarlarla da karşılaşabilirsiniz. Parkenize su dökülmesi durumunda yumuşak ve kuru bir bez ile hemen temizleyin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, dökülen suyu parkenin kenarlarından başlayarak ortasına doğru silmeniz gerektiğidir. Mum damlamış veya lekelenmiş zemininizi hafif dahi olsa nemli bezle kurulamayın. Kir ve tozun bıraktığı izler ahşap zeminin parlaklığını bozar ve ancak yeniden cilalanarak onarılabilecek çiziklere neden olur. Zemininizi düzenli bir şekilde süpürün.
Kılıf farkıyla
Koltuklarınızın kirlenmesinden şikayetçiyseniz bunun da bir çözümü var. Onların üzerine uygun şekilde diktireceğiniz kılıflar sorununuzu çözecek. Kılıflarda ince dokulu ve pastel renklerde kumaşları tercih ederseniz koltuklarınız şık bir görünüm de kazanabilir, Inside.
Eğer yatak odanızda bir karmaşa yaşıyorsanız, giysi dolaplarınız için satın alabileceğiniz birkaç karton kutu, şeffaf torbalar, elbise ve kravat askılarıyla bundan kurtulabilirsiniz.
Küçük kutular, hasır sepetler, tekerlekli raflar banyodaki dağınıklığı toparlamak için ideal çözümlerdir.
Tekerlekli sepetler mutfakta da yardımınıza yetişiyor. Kavanozlarınızı da bu sepetlerin içine yerleştirebilirsiniz.
Küçük bir antreniz varsa ve eşyalarınızı nereye koyacağınızı bilemiyorsanız duvarlarınızı değerlendirebilirsiniz. Kapı ya da ayakkabılığınızın üstüne asacağınız açık raflar derli toplu bir düzen yaratmak için ideal.