Köklere ait sorgulamalar var

Bugün Ay Oğlak burcunda dolaşıyor ve öğleden sonra Jüpiter’i tetikleyecek.

Sabah saatlerinde alışılmış işlerin sürdürülmesinden daha fazla bir şey yapmasınız iyi olur. Zaten yeni başlayacak bir konuyla ilgili istek ve duygular zayıf olacak. Buna karşılık öğleden sonra girişimde bulunma arzuları tekrar harekete geçecek. Ancak Jüpiter’in ayrıntıları büyütmesi ve derinlere dalma arzusu dağılmaya neden olabileceği gibi belirli bir noktaya takılıp kalmaya da neden olabilir. Aynı zamanda kökler ve geçmişe ait sorgulamalar içine de girilebilir. Bugün fazla derinleşmemekte fayda var.

Geri giden Merkür’ün öğrettikleri

Merkür geri giderken yeni bir başlangıç yapılmamasını öneririm.

Özellikle yakın çevrenizle ilgili davranış ve iletişimleriniz konusunda öğrenmeniz ve değiştirmeniz gereken bazı taraflarınız varsa, kendinizle ilgili farklı düşüncelerinizi keşfetmeniz gerekiyorsa, girişimde bulunursunuz. Başladığınız işin aracılığı ile bilmediğiniz yönlerinizi keşfedersiniz.

Elbette bu süreç oldukça zor deneyimleri içerir. Her zaman kolay olan işler, bu devre içinde zor olur. Yeter ki, karşılaştığınız zorluklar, terslikler ve ağır gelişen olaylar karşısında direnç göstermeyi bilin.

Ekip çalışmaları yaparken birlikte olduğunuz insanları tanımak, daha ötesi kendinizin tavır ve davranışlarının farkına varmak için geri giden Merkür döneminden daha iyi bir dönem yoktur. Çünkü zihin faaliyetiniz derinleşir ve o güne kadar farkına varmadığınız derinlerde gömülü bilgiler ortaya çıkar.

Şimdi örnek olarak Merkür’ün geri gitmeye başladığı gün, başladığımız ‘e-kolay’ sitesi içinde bulunan astroloji bölümünün çalışmalarını anlatabilirim.

Aralık ayının ilk günü başlaması gereken çalışmalar öylesine ilginç karışıklıklarla boğuşmak zorunda kalarak gerçekleşti ki, bir kez daha hem kendimi, hem de sistemle ilgili pek çok yeni düşünceleri daha derinden gözden geçirmeme neden oldu. Çünkü ‘e-kolay’ için hazırladığım astroloji bölümünü ‘Altınışık Astroloji ve Bilimsel Araştırma Derneği’nin üyeleri yani benim yetiştirdiğim öğrencilerle birlikte gerçekleştirdik.

Çalışmalar sırasında hazırladıkları yazıları bana mail yoluyla ulaştırmaları gerekiyordu ve işte bu noktada olanlar oldu. Hazırladıkları yazıları bir türlü gönderemediler. Hatlar kilitlendi, modem bozuldu, günler karıştı, telefonda konuşurken hatlar kesildi, gönderildi gözüken mailler gelmedi.

İki dakikada geçen mail için bir buçuk saat uğraşanlar oldu. Yanlış anlamalar yüzünden yapılmış çalışmalar iki kez tekrarlandı. Küçük çaplı kazalar meydana geldi ve yetiştirilmesi gereken işler sırasında yakınların sağlık sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kaldıkları için işler ertelendi.

Bütün bunların yanında daha sayısız küçük ve tuhaf terslikler oldu. Fakat bütün bunlara rağmen pes etmeyip sabahlara kadar çalışıp nihayet ortaya çıkarmayı başardık ve tabii bu sırada pek çok şey öğrendik.
Yazarın Tüm Yazıları