Köfteci Ramiz Süper Lig’de

BİR yıl az kalsın düşecek, ertesi yıl yenilmeden şampiyon olacak. 2004 yılında 3. ligde başlayan bu serüven 2010’da Bank Asya Ligi’ne yükselerek sona eriyor. Hayır, ermiyor.

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor geçen yıl Bank Asya’dan düşmekten son maçta kurtuluyor, bu yıl Rize deplasmanında galip gelerek, Bank Asya Ligi’nin şampiyonu olarak Süper Lig’e çıkıyor.   
 
Akhisar Manisa’nın ilçesi. Kaderin cilvesi, Manisaspor düşerken, Akhisar Süper Lig’e yükseliyor. Ege Bölgesi’nin tek temsilcisi olarak.

Akhisar’ın başına geçen yıl, ligin bitimine sekiz maç kala, Galatasaray’ın eski milli futbolcusu Hamza Hamzaoğlu geçiyor. Akhisar takımı ve ilçenin önde gelenleri Hamzaoğlu çevresinde birleşiyor. Ona kimse karışmıyor.  

2004’te Akhisar’da belediyeyi AKP kazanıyor. Belediye otoprak, yüzme havuzu, sinema gibi kendine ait işletmeleri Akhisar Belediyespor’a devrediyor.

ÇEŞİTLİ DALLARDA   

Kulübün yıllık geliri on milyon lira dolayında. Belediyenin aktardığı gelirler dışında, İddia ve yayından gelen gelirlere ek olarak, takımın üç büyük sponsoru var.

1- Ünlü Köfteci Ramiz. Formaların önünde Köfteci Ramiz yazıyor.

2- Tavukçuluk ve zeytinyağı işletmeciliği yapan Keskinoğlu Firması. Formaların arkasında Keskinoğlu yazıyor.

3- Fayans işiyle uğraşan Granitsen bir başka sponsor.

Bölgede on iki milyon zeytin ağacı var, Türkiye’nin en çok zeytin, dolayısıyla zeytinyağı üretilen yöresi. Bu üç firma dışında, çeşitli zeytinyağ firmalarının katkısı var.

Futbol dışında Akhisar Belediyespor basketbol ve güreşte iddialı. Basketbolda birinci lig, Beko Basketbol Lig’ine yükselmeyi son maçta kaybediyor. Güreşte birinci lige çıkıyor.

Amatör ruhla, profesyonelliğin gerçekleştiği örnek bir kulüp.

Haberin Devamı

SEKİZ MİLYONLUK TAKIM

Akhisar futbol takımının değeri sekiz milyon lira. Diğer Süper Lig takımları yanında, çerez gibi.

Takımda bir Brezilya’lı, bir Nijerya’lı futbolcu var, gerisi altyapıdan ya da diğer takımlardan transfer. Tecrübeli denebilecek futbolcu sayısı üçü, dördü geçmiyor.

Sahası Süper Lig için elverişli değil. Yeni stat yapılıyor, ancak bu sezona yetişmeyebilir, o nedenle Akhisar maçlarını bir başka sahada oynayabilir, örneğin Manisa’da. Bununla birlikte, şimdiki stadın Süper Lig kriterlerini yerine getirip, yine de Akhisar’da oynamak istiyor. Yeni sahanın projesi, yöreye uygun zeytin dalı biçiminde, barışa ve yöreye gönderme.

Rize deplasmanı dönüşü, takımı Akhisar’da sabaha karşı 03’te kırk bin kişi karşılıyor. Kimsenin burnu kanamıyor. Hoş geldin Akhisar.

Haberin Devamı

İzmir Göztepe’ye yüklenecek

GÖZTEPE, Altay, Karşıyaka, İzmirspor ve Bucaspor, İzmir’in beş futbol takımı. Bucaspor biraz daha dışarıda, İzmir takımları deyince, akla önce diğer dört takım geliyor.

Geçen yıl Bucaspor Süper Lig’de, bir yıl dayanıyor, sonra düşüyor. Ama, İzmir’in ilk dört takımı yıllardır Süper Lig’de yok. İzmir ithalat ve ihracatın merkezi, sanayi kenti, arkasında koca bir hinterland, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti ama o klasik dört takımdan Göztepe, Altay, Karşıyaka ve İzmirspor’dan, hatta Altınordu’dan eser yok. Sosyolojik olarak çarpıcı bir durum.

İki yıl önce Altay Süper Lig’e çıkmak için play-off oynuyor ve kaybediyor. Geçen yıl ise, Bank Asya Ligi’nden düşüyor, bu yıl düştüğü ligden yeniden yükselme çabasında.

Bank Asya Ligi’nde düşme hattının hemen üstündeki dört takımdan üçü Karşıyaka, Göztepe ve Bucaspor. Bırakın Süper Lig’i, Bank Asya’da bile zor tutunuyorlar. Neden? İzmir dört, hatta beş takıma destek açısından, sponsorluk ve taraftar olarak, bölünmüş bulunuyor.

Yeni sezonda İzmir’in ileri gelenleri, bölünmüşlüğü ortadan kaldırarak, Göztepe’ye destek verme kararı alıyor.

Haberin Devamı

Bahçeli Aradı: “Gereken yapılır”

BODRUM Gündoğan’da, Bodrum ölçülerini aşan çok katlı bir otel yapılıyor. Otel ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Gündoğan’da bir sivil toplum örgütü var. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri adını taşıyan bu örgüt işin peşini bırakmıyor. MHP’li Belediye Başkanı İbrahim Bilgi’yi Bodrum Kaymakamlığına, Muğla Valilliğine şikayet ediyor. Gönüllülerin iddiasına göre, Belediye Başkanı Bilgi kıyı şeridinde hem çok katlı otele izin veriyor, hem arsa birinci derece yakın akrabasına ait.

Ben bu iddiaları cumartesi günkü yazımda Peynir Çiçeği Gönüllülerinin açıklamalarından aktardım. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dikkatine sunarak. Önceki gün Devlet Bahçeli beni arayarak:

Yazınızı gördüm, Gündoğan Belediyesindeki çok katlı otelle ilgili olarak bizim yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız incelemede bulunacak. İnceleme sonucuna göre,  karar vereceğiz. Olumsuz durumda, gereken yapılır”.

Bahçeli’ye duyarlığından dolayı teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları