Kış mevsiminde beslenmenin püf noktaları

Kışla birlikte yağlı ve şekerli besinlere yöneliyor, kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirmeye başlıyoruz.

Haberin Devamı

Tabii fiziksel aktiviteleri azaltmamız da cabası... İşte bu döngü kaçınılmaz sonu beraberinde getiriyor, kilolar süratle artıyor. Çok geç olmadan önleminizi almak istiyorsanız, uzman diyetisyen Simge Çıtak’ın kış mevsimine özel sağlıklı beslenme tüyolarına bir göz atın.

1- Kaloriyi ve porsiyonları azaltın. Çünkü soğuk havaya direnmek ve üşümemek için vücut deri altı yağ dokusunu kalınlaştırmak ister.
2- Çorbayı masanızdan eksik etmeyin. Bir kase çorba, bir dilim ekmekten daha fazla hacim kaplar, dolayısıyla daha tok tutar. Mevsiminde toplanan sebze ve baharatların, tamamen doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemi ile hazırlanmasıyla yapılan hazır çorbalarla birbirinden farklı lezzetler deneyebilir, kalori yüklemesi yapmadan doyabilirsiniz.
3- Sarmısak ve soğan tüketiminizi artırın. Bu sebzelerin yapısında bulunan kükürtlü bileşikler, kötü kokmasına rağmen kansere karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir. Hastalıklara karşı harika savaşçılardır.
4- Haftada iki-üç kez balık tüketin. Kış mevsimi, balık mevsimidir. İçeriğindeki omega-3 yağ asitleri ve deniz ürünlerinde bulunan selenyum minerali, hem kalp damar sağlına dost hem de bağışıklık sistemini güçlendiren maddelerdir.
5- Su tüketimini artırın. Metabolik faaliyetlerimizin düzenli ve sağlıklı olabilmesi için su tüketimine dikkat etmemiz gerektiğini unutmayın. Günde ortalama 2 litre su içilmesi yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

MUCİZE SEBZE VE MEYVELER

MUZ: Uyumaya yardımcı oluyor.
BROKOLİ: Kansere karşı koruyor, kasları güçlendiriyor.
MANTAR: Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor.
PORTAKAL: Vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.
REZENE: Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor.
PEYNİR: Kemikleri güçlendiriyor.
PATATES: Kansere karşı koruyucu.
KİVİ: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
DOMATES: Kansere karşı koruyor.

Yeni güzellik ikonu: Kate

Son filmi “Homefront”ta yine çok başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen, Hollywood’un hem en yetenekli hem de en alımlı kadınları listesinde üst sıralarda yer alan Kate Bosworth, güzellik sırrını açıkladı: Doğallık en çekici makyaj stili!

Haberin Devamı

James Franco ve Winona Ryder’la başrolleri paylaştığı “Homefront”ta hayatın yükünü omuzlamış genç bir kadını canlandıran Kate Basworth, bu zor rolün üstesinden de başarıyla geldi. Yoğun bir tempoda çalışmasına rağmen her zaman alımlı görünmeyi başaran oyuncu, işin sırrını madde madde sıraladı:
Söz konusu makyaj ve saç olunca doğallıktan yanayım.
Dudaklarımda genellikle parlaklığı severim. Mercan tonları ya da pembenin yanı sıra kırmızının koyu tonları ve bordoyu tercih ederim.
Sabah ve akşam yüzümü temizlemeyi ve tonik uygulamayı asla ihmal etmem.
Ayrıca yüze aydınlık görünüm kazandıran nemlendiriciler kullanırım.
Dudak bakımı ve yüz maskeleri de benim için vazgeçilmez kozmetik ürünleri arasındadır.

Parfüm hediye etme sanatı

Haberin Devamı

Yeni yıl yaklaşıyor. Herkes sevdiklerine uygun hediyeyi seçebilmek için arayışlara başladı. Büyük ihtimalle çoğunun eli de önce parfüm şişelerine uzanacak. Peki bu seçimin aslında ne kadar hassas bir konu olduğunu biliyor musunuz! İşte doğru parfüm seçiminin püf noktaları...

Sevdiğiniz kadına...
1- Stilini iyi gözlemleyin. Öncelikle gardırobundaki kıyafetlere göz atmak iyi bir başlangıç olabilir. Bu arada gardırobunda kıyafetleri yer almasa da, hayran olduğu tasarımcıların parfümlerine öncelik verebilirsiniz.
2- Parfüm markasının ressam ya da heykeltıraşla yaptığı özel çalışmalar ilgi çekicidir.
3- Yenilikleri takip ediyorsa, onu en yeni kokulardan biriyle şaşırtmayı deneyin.

Haberin Devamı

Sevdiğiniz erkeğe...
1- En sevdiği kokunun ona yakın bir versiyonunu alın. Önemli olan aynı parfüm ailesinden uzaklaşmamak.
2- Sizin kullandığınız parfümü çok mu beğeniyor? Parfümün “pour homme” olanını hediye ederek aranızdaki duygusal bağı güçlendirebilirsiniz.
3- Odaklanmaya devam... Sonradan kullanmayacağını bile bile hiç bilmediğiniz kokuların verdiği promosyonlara aldanmayın.

EDİTÖRDEN...

Yeni yıl hediye alternatifleri

Yeni yıl öncesi hepimiz “ne hediye alacağım” derdine düşmüşken, kozmetik markaları da çıkardıkları birbirinden güzel setlerle işimizi daha da zorlaştırıyor. Bu hediye çeşitliliğine bir de zamansızlık faktörü eklenince, aralık ayının özellikle son günleri pek çoğumuz için hayli zorlayıcı oluyor.
Hediye seçmeden önceki ilk adım, karşınızdakini düşünerek neyi daha çok sevebileceğine karar vermek olmalı... Parfüm seti, makyaj seti, cilt bakım seti vs... Bu göz alıcı setler arasında seçim yapmak da zor geliyorsa, dert etmeyin, işin kolayı var. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda, Estee Lauder’ın yeni yıl özel setlerine bir göz atın.
Çiçek kokusu mu seversiniz, yoksa iflah olmaz bir romantik misiniz? Beğeninize uygun en güzel parfüm setleri, yeni yıl özel ambalajlarında sizleri bekliyor.
Yeni yıla daha genç girmek isteyenler içinse farklı ihtiyaçlara hitap eden serum ve nemlendirici setler, harika avantajlarla satışta...
Şansınızı makyaj setlerinden yana deneyeceksiniz, ruj ya da maskara setlerden birinin yeni yıl gecenize renk katabileceğini söyleyebilirim.
Benim favorim, en sevdiğim tasarımcılardan Michael Kors’un Estee Lauder için özel tasarladığı, sadece Tekin Acar Cosmetics Mağzaları’nda satılan özel makyaj seti... Michael Kors’un imzası MK tokalı çantası harika... İster gece, ister gündüz, kıyafetlerinizle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Makyaj çantası olarak da kullanılabilecek çantanın kırmızı ve siyah renk seçenekleri var.
Bu harika setin içinde Michael Kors tarafından tasarlanmış ambalajları ile özel üç geçişli allık paleti, ruj, gloss, göz kalemi, maskara ve sadece bu sete özel bir oje bulunuyor. Bu moda set, yeni yıla özel bir fırsatla sunuluyor üstelik. Bir büyük boy Estee Lauder parfüm alımında, 650 TL yerine sadece 89 TL. Bu şekilde dilerseniz iki kişinin hediyesini aynı anda alırsınız ya da benim gibi çantayı kendinize saklarsınız.

 

Yazarın Tüm Yazıları