Kick boks’ta sponsor bolluğu

Show TV’nin haftalardır bangır bangır duyurduğu, her pazartesi akşamı yayınladığı maçlarla köpürttüğü Dünya Kick Boks Şampiyonası cumartesi gecesi yapıldı.

Bu tür büyük gecelerin yönetmeni Caner Erdem yine dört dörtlük bir iş çıkardı. 14 kamerayla çekilen kick boks maçlarında, ışıklar, yönetim, yerinde tekrarlarla Caner Erdem gösterişli bir işe imza attı.

Haftalardır bu maçlarda beni rahatsız eden şeyin adını final gecesinde koydum: Organizatör Tarık Solak’ın satış ve pazarlama mantığı.

Her fırsatta Show TV’yi yağlayan, sponsorlara övgüler yağdıran Tarık Solak final gecesinde durumu iyice abarttı. Maçı bir ara aynen şöyle yorumladı: ‘Şimdi boksörler tam Red Dragon’un üzerinde, oradan hemen yandaki Memorial Hastanesi’ne geçiyorlar...’

Şaka yapmıyorum, aynen böyle anlattı maçı.

Ringin zemininde yer alan sponsor logolarına göre maç yorumladı Tarık Solak.

Orhan Ayhan da ona uyunca iş çığrından çıktı.

‘Kiğılı ve Ulusoy’ların bu işe el atması gerekiyor, her şeyi devletten beklememek lazım’ dedi.

Neden Kiğılı ve Ulusoy örnekleri verildiğini kimse anlamadı ama kendi doktorunun da reklamını yaptı Orhan Ayhan.

Kısılan sesini nasıl açtığını ballandıra ballandıra anlattı, bir tek doktorunun telefon numarasını vermediği kaldı.

Gecede reklamlar bu kadarla da bitmedi. Tarık Solak, Ağustos ayında yapılacak maçta karşılacak Türk ve Polonyalı kick boks’çıları ringe çağırdı.

Hadi meydan okuma bu işin geleneği ama böyle de olmaz ki... Ortada yalandan korumalar, yalandan birbirlerine saldırmalar...

Tarık Solak’ın amacı izleyiciden çok Show TV ve diğer kanalları gaza getirmek. ‘Show TV bu maçı yayınlamak isterse eğer reyting rekoları kıracak’ gibi cümleler kurdu ringin ortasında.

Show TV ekranında ağustos ayı için piyasa kızıştırdı. Tarık Solak’a dur diyecek kimse yok muydu Show TV’de?

Şimdi çok merak ediyorum, RTÜK gizli reklam ve sponsorluk ihlali nedeniyle ceza verse bu parayı Show TV mi ödeyecek, Tarık Solak mı?

Maraton, Show TV’de

Futbolseverlerin gözü aydın! Bir sezon boyunca Lig TV’ye mahkum edilen Maraton, eylül ayında başlayacak futbol sezonuyla birlikte yeniden Show TV ekranlarında olacak.

Haberi bizzat Show TV Genel Müdürü Saner Ayar, cumartesi gecesi kick-boks maçının finalinde verdi.

Böyle bir gelişmeyi bekliyorduk.

Çünkü Saner Ayar ve Show TV yönetimi Maraton’u Lig TV’ye vermekten hiç memnun değildi ve bir sezon boyunca pazar geceleri bunun sıkıntısını çektiler.

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu başta olmak üzere tüm Maraton ekibi ise çıtayı hiç düşürmeden, sezon boyunca her hafta Show TV’ye program yapıyormuş gibi hazırlandılar.

Şifreli kanalda olmalarına rağmen ses getirmeyi başardılar.

Show TV’nin rakipleri eylül ayında pazar gecesine ne koyacaklarını şimdiden düşünmeye başlasalar iyi olacak.

Miras artık Gani Müjde’li

Sezonun en iyi bilgi yarışması Miras’ı bu akşamdan itibaren Metin Uca yerine Gani Müjde’nin sunumuyla izlemeye başlıyoruz.

Bu akşam yayınlanacak ilk yarışmadan bölümler izledim.

Metin Uca’ya alıştığımız için insan ister istemez ilk başta bir başka sunucuyu yadırgıyor.

Gündem Dışı’nda sunuculuğunu iyice pişiren Gani Müjde son derece rahat gözüküyor Miras’ta da.

Sunuş metinleri kendi kaleminden çıkacağı için Miras’ta espri dozu iyice yükselecek ve yarışma daha eğlenceli hale gelecek.

Gani Müjde, Metin Uca sonrasında olabilecek en doğru tercih gözüktü.

Ancak yapımcılar önündeki ekranı Gani Müjde’ye göre ayarlamayı unutmuşlar galiba. Bilgisayar ekranı yüksekte duruyor gibi geldi bana. Bu akşam alıcı gözle bir kez daha bakayım! (TRT1, 17.50)

Sabah akşam Mehmet Ali

Ekrandaki kick boks fırtınası bitti. Tarık Solak, haftalarca bedava verdiği eski maç görüntüleriyle finalin ve ağustostaki organizasyonun reklamını yaptı, Show TV de reyting aldı.

Bu geceden itibaren kick boks maçları yerine Show TV’de Mehmet Ali Erbil’i izleyeceğiz.

Önce sabah (09.45), ardından akşam (22.15) kuşağında yayınlanacak Ah Kalbim.

İşte Türkiye’ye özgü bir televizyonculuk uygulaması daha.

Reyting aldı ya, etinden, sütünden, yününden yararlan, aynı yapımı hem sabah hem prime time programı yap.

Sabah kuşağındaki programın izleneceğinden şüphem yok ama prime time’daki Ah Kalbim, Bir İstanbul Masalı karşısında zorlanacaktır.

Ve muhtemeldir ki Ah Kalbim Sabah, Ah Kalbim Akşam’dan çok izlenecektir.

Orhan Ayhan, Star’a

Ekranın son gözdesi boks ve kick-boks maçları. Cumartesi gecesi Show TV’de kick-boks yayınlanırken, Star’da da Türk boksörlerin Avrupa ve Dünya klasmanı için mücadeleleri vardı.

Kick boks’ın yanında çok soft kaldı tabii. Oktay Urkal, Mustafa Karagöllü’nün canlı yayınlanan maçlarını Sabri Ugan başarıyla anlattı.

Ancak bu işte Orhan Ayhan’ın eline kimse su dökemiyor.

Kick boks maçları sona erdiğine göre Orhan Ayhan’a Star yolu gözüktü. Çünkü Star, boks maçlarını yayınlamaya devam edecek.

Sezonu üç hafta erken kapadı

Cennet Mahallesi sezonun sürpriz dizilerinen oldu. Ratinglerde hep iyi sonuçlar alan dizi üç hafta sonra sona erecek.

Dizide Yunus’u oynayan usta tiyatrocu Müjdat Gezen ise finale üç bölüm kala Cennet Mahalesi’nden ayrıldı. Gezen, ‘12 aydır izin yapmadan oynuyorum, çok yoruldum. Hiç bir problem olmadan, senaryoda Almanya’ya giderek diziden ayrıldım. Şu an Bodrum’da dinleniyor, tatil yapıyorum. Dizi de üç bölüm sonra bensiz bitecek’ dedi.

Ben yine de, Müjdat Hoca’nın üç hafta daha dayanamasını beklerdim.
Yazarın Tüm Yazıları