Prof. Dr. Şeref Ateş kimdir, kaç yaşında, nereli? Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş MasterChef'e konuk oluyor!

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Şeref Ateş kimdir, kaç yaşında, nereli Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş MasterChefe konuk oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2022 12:22

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş MasterChef konukları arasında yer alıyor. Her hafta farklı yerlerde dış mekan çekimi yapılan Masterchef ilk yurt dışı çekimini Üsküp'te yaptı. Programın konuklarından biri de Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş oldu. Peki, Prof. Dr. Şeref Ateş kimdir, kaç yaşında, nereli? Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş hayatı ve kariyeri...

Haberin Devamı

MasterChef konukları arasında yer alan Prof. Dr. Şeref Ateş izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yurt dışı ve Türkiye'de pek çok araştırmaları olan Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı görevinde hizmet veriyor. Peki, Prof. Dr. Şeref Ateş kimdir, kaç yaşında, nereli?

PROF. DR. ŞEREF ATEŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Şeref Ateş, Şeref Ateş, 1964 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. Ateş, çocukluk ve gençlik yılarını Türkiye ve Almanya'da geçirmiştir. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde tamamladıktan sonra, akademik kariyerine Gazi Üniversitesinde başlamıştır. Ateş, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları dalında tamamlamıştır. İkinci doktorasını Almanya’da Marburg Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı'nda bitiren Prof. Dr. Ateş, 2011’de profesör olduktan sonra mesleki kariyerini Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde sürdürdü. 2016 yılında Başkan olarak atandığı Yunus Emre Enstitüsündeki görevini hâlen devam ettirmektedir.

BAKMADAN GEÇME!