Keita'yı satarsan

GEÇEN sezonun startına çok benzeyen bir kadro ve başlangıç.

Haberin Devamı

En dikkat çeken ise sezona iyi başlamış ama birden Rijkaard’ın rotasyon sopası ile ne olduğunu anlamayan Ayhan ve en formda olduğu dönemde yedek kulübesine mahkum olan Mustafa Sarp. Yani Rijkaard yine aynı oyuncularla başladı. Garip çelişki aslında. Bu kadro yetersiz deyip aynı oyuncularla başlamak ve bu oyunculardan Mustafa Sarp ile gol bulmak.
Galatasaray’da ilk yarıda göze batan 2 önemli eksiklik vardı.
1-Cana’nın oyundaki yokluğu.
2-Sağ kenarda beraber oynamamış iki oyuncunun uyumsuzluğu ve etkisizliği.
3-Baros.
Bu 3 önemli eksikten Cana’yı orta alanda erittiler. Aslında idare ettiler. Ben ilk yarı boyunca Cana’yı neredeyse hiç görmedim. Ama sağ kenar için yapılacak birşey yoktu. Ali Turan’ın acemilik ve heyecan karışımı durumuna ona yardım etmeyen topu seven genç Emre katkı yapınca ortaya Hayrettin çıktı.
Galatasaray’ın, Sivasspor’un baskı yaptığı zamanlarda bir kontraya bile çıkamaması düşündürücü. Sebebi ise yavaş oyun ve top tutma sevdası. Galatasaray’ın öne çabuk oynamasını Arda varken Emre’nin de ayağında top tutma düşüncesi engellerken önde Baros gibi çabuk kaleye giden forvet eksikliği bir başka nedendi. Peki görünmeyen neden neydi? Takımı rakip yarı alana çok çabuk taşıyan adam geçen ve asist yapan Keita’nın olmaması. Satarsan en iyi adamını, arasın 3 puanı.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

CEYHUN’un zaten yeteneklerini biliyorduk. Ama problemi bu yeteneklerini arkadaşları ile paylaşmamasıydı. Yurtdışı macerası onu çok değiştirmiş. Maçın yıldızıydı.

BEĞENMEDiM

OYUNU okuyamaması, geç müdahalesi, yanlış oyuncu değişiklikleri, rakibi hala tanıyamaması ve büyük ihtimalle “Bu kadro yetersiz diyecek” olmasına alıştığımız Rijkaard.

Kongreye gider

RİJKAARD’ın agresifliği sahadaki oyuncularda olsa maç kaybedilmez. Fakat unutmasın eğer sakin olamazsa kimse olamaz. Belki çok erken ama Rijkaard’ın durumu, takımın hali, taraftarın beklentisi ve camianın sıkıntıları birleşince Galatasaray’ı önümüzdeki haftalarda çok sıkıntılı günler bekliyor. Hatta bu gidişin sonu olağanüstü kongre olur.

DİKKAT

Geçen sezon duran toplardan gol atan G.Saray, sezona duran top golleri yiyerek başladı. Servet ve Neill gibi uzunlarına rağmen.

Yazarın Tüm Yazıları