Kazandın, haklısın!

BEŞİKTAŞ, ağır defans hatalarına rağmen şampiyonluk savaşını sürdürdü. Her zamanki gibi izleyenlere ecel terleri döktürüp farklı galibiyetle liderliği ele geçirdi. Türkiye Kupası’nın yorgunluğundan mı Denizli’nin oyuncuları Başkentte yarı açık cezaevinde tutmasından mı olacak takımın üzerinde inanılmaz bir stres vardı.

Mustafa Hocam, sen Beşiktaş’san ve şampiyonluğa oynuyorsan, rakibin kim olursa olsun kendi sisteminden asla taviz vermeyeceksin, bırak rakiplerin seni düşünsün. Hani Ekrem Dağ sakattı da 11’de sahaya çıkmadı. Öyleyse 64’ncü dakikada niye oyuna girdi? Birkaç oyuncu hariç geri dörtlü alan savunmasını hiç bilmiyor, adam paylaşmasını bilmiyor, ayağa oynamasını bilmiyor, atağa çıkmayı bilmiyor!...Zapatocny’i izleyen futboldan nefret eder! Siyah beyazlı Paf takımda ve milli takımda oynayan Furkan, klas ve teknik yönüyle Zapatocny gibi 3 Çek oyuncuyu kramponundan iter. Geri dörtlü o kadar muhteşem ki, sahanın en kısa oyuncusu Beşiktaş’ın kale alanında iki kez topa kafa vuruyor onlar da seyrediyor.

Rüştü kurtardı

İyi ki Rüştü var. Muhteşem tekniği ve tecrübesini konuşturarak takımını kurtardı. Tello-Uğur değişikliği nasıl izah edilir. 70’nci dakikadan sonra skoru korumak içinse yazık. Slovak oyuncu Holosko’yu bu kez pek göremedik. Oyunun hiçbir bölümünde yer almadı. Yusuf, her halde küçük maçları sevmiyor. "Mösyö" Cisse bildiğiniz gibi..

Beşiktaş’ın attığı gol tamamen tesadüf, üçüncü gol kontratağa dayalı bir gol oldu. Ankaragücü bütün savunma tedbirlerini bıraktı. Bu nedenle siyah beyazlılar geniş ve boş alan buldu. Hikmet Karaman’ı kutlamak istiyorum. Kısa sürede cesur, seyir zevki yüksek ve çağdaş futbolun gereklerini yapan bir takım oluşturmuş. Oyunu çirkinleştirecek hareket yapmadı.

Tolga Özkalfa’da hem 12’nci kuralı bilmiyor hem de futbolu. 10’ncu dakikada Gökhan Zan’ın Ceyhun’a yaptığı hareket kesin penaltıydı. Beşiktaş’ın bu kadar kötü olmasını, İzmir’de Fenerbahçe karşılaşmasında sergilenen oyundan eser bulunmamasının nedeni ise Türk futbolunun gerilemesini isteyen zihniyetin 19 Mayıs Stadına yaptırdığı halı saha. Top kontrolü, organize atak yapmak mümkün değil. Yazık o sahada koşan her iki takım oyuncularına.
Yazarın Tüm Yazıları