Kazancımız

BURSASPOR’u farklı mağlup olduğu Valencia maçından dersler çıkarmış ve Rangers karşısında bunları uygularken gördük.

Haberin Devamı

Bu çıkarımlardan biri pas yapmak ve topa sahip olmaktı. Ki Bursaspor maçın başlamasından itibaren ve golü yedikten sonraki bölümde bile hep çok pas yapmayı düşündü. Düşünce doğruydu, çünkü karşımızdaki rakip rahat pas yapıp pozisyona girebileceğimiz kadar dişimize göreydi. Yani Valencia’nın bize yaptığının bir benzerini biz Rangers’a yaptık. Tabi değişmeyen yine golü yiyen bizim oluşumuzdu.
İkinci öğrenilen önemli nokta panik yapmadan ve acele tercih yapmadan oynamaktı. Bursaspor rakip alanda da sakin kalıp bol pas yaparak acele etmeden doğru seçenekleri bulmaya çalıştı. Bunu yaptığımız anlarda etkili olduk. Fakat final pası ve vuruşlarındaki eksiklik aynı zamanda gol eksikliği oldu.
Kazanımı özgüven
Bir de öğrenilemeyen ve yaşayarak kazanılan eksik vardı; tecrübe. Bursaspor oyunu kontrol altında tuttuğu ve iyi oynadığı bölümde, yani rakibe konsantrasyonunun en alt seviyede olduğu bölümde gol yedi. Hem de bizim yıllardır yediğimiz klasik kolay gollerimizden.
Maçın geneline bakınca tam orta alan oyunu oldu diyebiliriz. İki takımın da pozisyona girmekte sıkıntı çektiği mücadelesi daha fazla bir maç oldu. Bursaspor’un bu maçtan tek kazanımı özgüven olur.
ARTILAR
Pas yaptık ve oyunu kontrol ettik.
Topa daha fazla sahip olmamız defansta da az hata yapmamıza sebep oldu.
Ayağımızda fazla kalan top, oyuncularımızın özgüvenini artırdı.
EKSiLER
Yaptığımız bir hata maça mal oldu.
Rakip ceza alanı yakınında etkisizdik.
Şut atmadık, uzun Rangers defansına topu şişirdik.
Dengini buldu
Bursaspor 3’üncülük yarışında tam dengi bir rakip buldu karşısında. Rangers’ın bizden hiçbir artısı yok. Sadece evinde oynamanın avantajını iyi kullandı. Oyun anlamında Bursaspor’dan daha iyi bir takım değil. Fakat Bursaspor sezon başından beri sadece en Volkan Şen endeksli oynuyor. Geçen sezonun önemli ismi Ozan’ın performansının bu sene çok aşağılarda olduğu gerçek.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Bursaspor’un mağlup olsa da kendine güvenen ve ilerisi için moral verecek olan oyunu.

BEĞENMEDiM

Bir zamanlar Rangers vardı dedirtecek kadar geri gitmiş Glasgow Rangers’ı.

Yazarın Tüm Yazıları