Karnımın üzerinde bitkiler büyümüştü

RUMUZ: BİTKİLERRüyamda, sanırım evimdeyim, bir koltuğa uzanmışım ve karnımın üzerinde bitkiler büyümüş.

Çok korkuyorum. İğrenç bir görüntüydü. Daha sonra, iş yerimden arkadaşlarım geliyorlar. Bir tanesi, bitkilere bakıyor ve "Aa ne güzel! Geçen sene, benim kuzenimin karnında da büyüdü" diyor. Elinde çeşitli yeşil bitkiler var ve karnımdaki o bitkilerden koparıyor.

İkisi birden yemeye başlıyorlar. Ceviz veya kestane gibi kabuklu bir şey. Sanırım cevizdi. Ben de koparıyorum biraz sonra.

Birden, karnımdaki bitkiler soya fasulyesi oluyorlar. Arkadaşım "Lütfen bunları koparıp, eve götürebilir miyim? Salatada kullanırız" diyor.

Ben de, "Tamam" diyorum ve koparmaya başlıyor. Sonrasında makasla köklerinden kesiyoruz ve hepsini alıyor. Ve ben elimle karnımı temizliyorum.

Çok iğrenç ve kötü bir rüya gibiydi etkisinden kurtulamıyorum.

YORUM:
Rüyada görülen, bedenin karın bölgesinin, bilinçaltını, bilinçaltı ihtiyaçları veya cinsel duyguları sembolize ettiği söyleniyor. Ceviz, yoğunlaşmış sezgiler; kestane, maddi açıdan güvenlik veya güven duygusu; yeşil bitkiler ise, iyileşme veya iyileştirme ve şifa gücü anlamına gelir.

Bu bilgileri rüyanızın geneli içerisinde değerlendirdiğimizde, rüyanız, gerçek yaşamınızda, farkında olarak ya da olmayarak bilinçaltınızda oluşmuş ihtiyaçlarınıza, ihtiyaçlarınızı kamufle etme veya karşılama çabalarınıza ya da bu tür konularla ilgili üzerinize gelen ya da aklınızı karıştıran kişilerin (rüyanızdaki iki arkadaşınız vb) bilinçaltınızda oluşturduğu rahatsızlıklara dikkat çekiyor olabilir.

Rüyanızda sizi rahatsız eden, hatta iğrenç olarak adlandırdığınız bitkisel oluşumları evine götüren veya orada yeme tepkisi veren arkadaşlarınız, bilinçaltı yansımaları olan bu ihtiyaç ya da cinsel çağrışımlar ne ise sizinle tamamen farklı duygu ve düşünce boyutundalar sanırım. Yani rüyanız korkacak herhangi bir öge içermiyor. Ancak rüyanızın değişik ve karmaşık yapısı nedeniyle rüyadaki ögeleri tek tek yazdığınızda, bu sembollerin size neleri hatırlattığını veya size neler hissettirdiğini tespit etmeye çalışmanız, benim yaptığım yorumdan daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları