Karmaşa

PORTO’dan moralli ve Quaresma’lı dönmüş Beşiktaş’ın geçen senenin futbol, bu senenin averaj takımı Kasımpaşa karşısında şov yapması ve gollü bir galibiyet alması büyük bir beklentiydi.

Diğer taraftan rakiplerin puan kaybı oyuncuları şovdan çok 3 puanı almaya odaklamıştı. Beşiktaş saha dizilişi enteresan bir takım. İlk yarıda sol önde oynayan kimse yokken. Sağ önde de yokları oyanayan Holosko vardı. Guti, Ernst, Nihat ve Bobo ile içeriyi zorlayan siyah beyazlılar, Kasımpaşa’nın işini kolaylaştırdı. İlk yarıdaki Beşiktaş’a bakınca esas oğlan Quaresma’nın olmayışı oyunun neden bu durumda olduğunu gösteriyor. Guti’nin koşmayı ve öne oyunu mecbur eden pasları bile ilk yarıda bir değişiklik yapmadı.
45 dakika boyunca bilinçsiz şekilde ne yaptığını bilen Kasımpaşa defansına saldıran bir Beşiktaş vardı. Final paslarının gideceği adresin defansın arasında kaybolması ve dönen topların hepsinin Kasımpaşa orta sahası tarafından alınması baskının kırılmasının sebebiydi. Orta sahadaki adam paylaşım hatası fazla sayıda ve mecburi geri koşularla erken yorulmaya sebep oldu. Beşiktaş’ın oyunu için söylenecek tek şey karmaşa. Zaten karmaşanın daha fazla olduğu son 10 dakikada gol ve pozisyonlar geldi. Bu karmaşanın sebebi de Schuster. Bu kadar rotasyona gidersen sonunda eline mutasyona uğramış bir takım geçer. Kaldı ki geçen sene Rijkaard bunu denemişti ve sonucunu gördük. Schuster hiç bilmiyorsa en azından yukarıdaki takımlara baksın. Bursa, Trabzon ve Kayseri kadro istikrarını korudukları için üst sıradalar.
Beşiktaş neyi yapamadı?
1-Kenarları kullanmayı beceremedi.
2-Oyunu geniş alanda oynayamadı.
3-Bobo’ya topu verdikten sonra yardım edilmedi.
4-Kasımpaşa defansından dönen toplar alınamadı.
5-Duran toplar çok kötü kullanıldı.
Kasımpaşa neyi yaptı?
1-Çok adamla kendi alanında iyi yardımlaştı ve iyi savundu.
2-Çabuk geri döndü kontra yemedi, kontra yaptı.
3- Defanstan dönen topları kazandı, baskı yemedi ve hücuma çıktı.
4- Sakın kalip ayağa pas yaparak, hem topu dolaştırdılar hem de Beşiktaş’ı koşturdular.
Schuster
İlk yarıda oyuncularının Kasımpaşa defansına teslim oluşunu izledi. Yaptığı sadece Holosko’nun yerini değiştirmek oldu. Oysa Nihat ve Guti’nin pozisyonlarıyla oynayabilirdi. İkinci yarıda orta sahadaki problemi göremedi.
Yılmaz Vural
Takımını biraz olsun toparlamış en azından daha diri ve ciddi bir takım görüntüsü verdi. Fakat İsmail’in sol kenarı tek başına savunduğunu görüp orayı kullanmayı düşünmedi. İkinci yarı Hüseyin hamlesiyle elini güçlendirdi. Doğru zamanlamayla müdahaleler yaptı. Bu arada Beşiktaş’ın yeni çocuğu Allen Iverson da aileye katıldı. Nouma’nın basketbol versiyonu Türkiye’ye hoş geldi.
Yazarın Tüm Yazıları