Kalite farkı

EĞER karşınızda çok adamla kendi alanında kapanan bir takım varsa istediğiniz kadar mücadele edin fark etmez ve çare olmaz.

Haberin Devamı

Bu sorunu iyi takımlar öndeki yetenekli oyuncuları ile, sıradan takımlar ise uzaktan şutlarla hallederler. Galatasaray’da, hem önde adam geçen ve rakibi çözücü paslar atan yetenekli oyuncu olmayışı hem de şutör olmayışı rakiplerin hepsini sorunlu hale getiriyor. Önde oynayanlardan biraz Kazım dar alanda iş yapma ihtimali olan oyuncu, ama o da kenarda oynuyor ve marke etmesi kolay. Yani Galatasaray’ın sorunu kalite. Ya da bir başka deyişle; Arda.
Galatasaray görüntü itibarı ile tek blok halinde oynamaya çalışan bir takım. Ama oyuncular arasındaki zihinsel kopukluk bu tek blok görüntüsünü bozuyor. Örneğin Serkan ile Kazım önlü arkalı oynuyor ama düşünce anlamında aralarında kilometreler var. Orta saha ile forvet oyuncuları keza birbirlerini anlamaktan çok uzak, farklı iki takımın oyuncuları gibiler. Aynı durum Stancu, Kazım ve Baros arasında da var.
Peki daha ne olsun. Kalite sorunu olan bir takımın, saha içi oyununda mental kalite problemi de varsa sorunların sonucu puan tablosu oluyor. Galatasaray için mağlubiyet kadar kötü olan görüntü ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi etkili silahı kontra olan bir takıma karşı öne geçip geri düşmek ve önde iken kontradan gol yemek. Yani, rakibine hata yaptıracağı bir konuma gelmişken tam tersi büyük hataları yapan Galatasaraylı oyuncular oldu.
Serkan-Kazım-Cana
 ABDULLAH Avcı devre arası soyunma odasında “Maçı nasıl çeviririz” diye düşünürken ve umutsuzken Serkan, Cana ve Kazım’ın yardımlarını aklına bile getirmemiştir. Belediyespor’un maçı kazanmasının üç nedeni var.
1-) Serkan’ın özellikle ikinci yarı sahada kendini kaybetmesi ve Hagi’nin onu oyunda tutması.
2-) Cana’nın haftalardır yaptığı hatalardan birini daha yapması ve bu sefer rakibin değerlendirmesi.
3-) Kazım’ın zaten kötü oynadığı maçta sinirine hakim olamayıp, dengesiz hareketle penaltı yaptırması.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Mağlup başlamasına rağmen ikinci yarıda maçı çeviren Belediye’nin oyununu.

BEĞENMEDiM

Belediye için maden olan Serkan’ın çaresizliğini ve onu oyunda tutan Hagi’yi.

DİKKAT

Haberin Devamı

Bu oyun, bu anlayış ve bu kalite ile Türkiye Kupası mı?

Yazarın Tüm Yazıları