‘Kale’mize gol attık

Yıllardır bekliyoruz... ‘Ankara turizmde atağa ha kalktı, ha kalkacak’ diye.

Haberin Devamı

Mücadele öncesi yapılan açıklamalar, maç öncesi anonsları gibi:
‘Zemin güzel, hava güzel.
Turizm için her şey müsait.
Hedef tabiki 3 puan.’
Fakat; sahadaki dizilişte mi, yoksa takım ruhunda mı bir sıkıntı var ne?
Beklenen atağa çıkamayıp, orta alanda sıkışıp kalıyoruz.

* * *

Hâlbuki taktiği Vali Alaaddin Yüksel vermişti.
Ta 04.03.2011’de:
‘Tam saha ‘Kale Eylem Planı.’
3’üncü yıla girdik, ‘Kale’ye giden jeneriklik bir ‘turizm golü’ izleyemedik.
Yani, ‘kale’mden çıkan genelge, Ankara Kale’sine tam anlamıyla yansımadı.
Bizim takımın sorunu da bu.
‘Kale’yi bir türlü sağlama alamadık.
Doldur boşaltla gol ararken...
Golü kendi ‘kale’mize attık.

* * *

İşte örneği...
Okur Esra Özkan, geçtiğimiz günlerde gittiği Ankara Kalesi’nde, burçlar gibi Başkent’in de yüzünü karartan bu görüntüyü fotoğrafladı. Özkan, karşılaştığı manzarayı ise şöyle yazdı:

Haberin Devamı

Kapkara turizm

Ankara Kalesi çok bakımsız ve ihmal edilmiş vaziyette... Bu bakımsız haliyle de turistlere sergileniyor. Tarihi kalenin burçlarında büyük bir çatlak gördüm. Burcun dibindeki çöp tenekeleri ateşe verilmiş. Alevlerle yükselen duman, kale duvarını siyaha boyamış. İhmal ve duyarsızlık nedeniyle büyük çaplı bir yangın da çıkabilirdi. Tıpkı Antalya Kaleiçi, Haydarpaşa Garı, Bursa Ulu Cami gibi... Bu nedenle Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin tek şahidi olan Ankara Kalesi’ne gereken değer verilmeli. Dönem dönem Ankara Valiliği ve Büyükşehir Beledilesi tarafından gündeme getirilen yol haritası ve çalışmalar, sözde kalmamalı.

1000 m3 gaz uçtu

Halk tarafından gönderilen mailleri köşenizde değerlendirerek, halkı bilinçlendirdiğinizi gördüm. Geçen ay başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben Etlik Bağkur Blokları’nda apartman yöneticisiyim. Geçen ay 52 daireden oluşan apartmanımız için biriktirmiş olduğumuz yakıt parasıyla gaz almak üzere Başkentgaz’a kat görevlisi arkadaşımızı gönderdim.
8 bin 300 TL bedel karşılığında toplamda 8 bin 226 m3 gaz alındığına dair fatura ile karta yükleme yapılmış olarak kartı tarafımıza teslim ettiler. Bloğumuza gelip kazan tipi sayacımıza yükleme yaptığımızda bir de baktık ki, 7 bin 226 m3 gaz yüklenmiş. Yani bizim 1000 m3 gaz, uçmuş.
Maltepe’deki Başkentgaz yetkililerine mağduriyetimizi anlatmak için iki hafta uğraştık. Ancak muhatap bulamadık. Tüm çabalarımızın sonucunda kartımıza 200 m3 ön yükleme yaptılar, bir de utanmadan ‘ilk gaz alımında bu bakiye hesabınızdan düşülecektir’ dediler. Biz ön yükleme değil, bizden çalınan 1000 m3 gazımızı geri istiyoruz.
Fatih GÜLLER


SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

Ankarakart rötar mı yaptı

Ankara toplu ulaşımında kullanılmak üzere 5 TL karşılığında verilen Ankarakart’ın, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle devreye gireceği açıklanmıştı. Galiba birçok hizmet gibi bu da rötar yaptı.
Emrah KOÇ

ÖNERİM VAR

Tehlikeli kesişime trafik ışığı lazım

Eryaman 5M Migros ile 5’inci metro istasyonu arasında bulunan Samsun 19 Mayıs Caddesi 271 Sokak’ta ikamet ediyorum. Metro durağı çıkışı, Ertuğrul Bey Caddesi ile kesişiyor. Bu noktada dört yollu büyük bir kavşak yer alıyor. Defalarca yetkililere iletmemize rağmen yoğun bir trafik akışı bulunan bu kavşağa bir türlü trafik ışıkları konulmadı. Metro istasyonun açılmasıyla daha da yoğunlaşacak olan bu kavşak, okula gidip gelmekte olan çocuklar ve yayalar için büyük tehlike arz edecek. Bu göbeğe ivedilikle ışıklı yaya geçidi yapılması gerekmektedir.
Mehmet SAYGIOĞLU

SÖZ SIRASI YETKİLİDE

Haberin Devamı

Kapalı eczaneye soruşturma

Ayaş’taki bir nöbetçi eczanenin, kepenkleri indirip, cep telefonunu da kapatmasını ‘Nöbetçi ama yerinde yok’ manşetiyle gündeme getirmemizin ardından, Ankara Eczacı Odası şu açıklamayı yaptı:
“Haber üzerine odamız yetkili kurulları derhal harekete geçmiş ve haberde adı geçen ezacımız ile temas etmiştir. Odamız söz konusu olay ile ilgili derhal bir disiplin soruşturması başlatmıştır. 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun’nun ilgili yönetmeliğinde, ‘Nöbetçi Eczanelerin Çalışma Düzeni’ hakkındaki 29. maddesinde, ‘Gece nöbet tutacak eczanelerin gece boyunca mutlaka kapılarının açık olması zorunlu değildir. Ancak, eczane sahip ve mes’ul müdürünün başvuru halinde gereken hizmeti yerine getirmesi şarttır’ ifadesi yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi eczane kapıları gece boyunca açık kalmak zorunda değildir. Fakat ilaç hizmetinin yerine getirilmesi şarttır. Bir haberci olarak vatandaş sağlığına göstermiş olduğunuz duyarlılık bizleri memnun etmiştir. Olay ile ilgili olarak vatandaşımız ve eczacımız ile görüşüldükten sonraki nihai kararımızı da sizlerle ayrıca paylaşacağımızı belirtmek isteriz.”
Prof. Dr. Mustafa ASLAN
Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri

Yazarın Tüm Yazıları