İstek kuvvetliyse başarı kaçınılmaz

Kova burcunda hızlı ilerleyen Mars, Terazi burcunda geri giden Jüpiter’i harekete geçirmeye başlıyor.

Bugünden itibaren yaklaşık bir hafta sürecek olan gökyüzünün bu konumu aslında şanslı bir dönemin de habercisi. En azından ortaya çıkan sert olayları ve istenmeyen durumların etkisini hafifletecek ve istekleri kuvvetli olan kişilerin başarılı olmalarını destekleyecek. Mars-Jüpiter arasındaki uyumlu etkileşim, iyi niyetlerin ve iyimser duygularla yapılan işlerin gerçekleşmesini sağlar.

Dikkatinizi odaklamayı öğrenin

Dikkati bir nokta üzerinde uzun süre odaklayabilmek oldukça zordur. Çünkü, zihnimiz çeşitli konulara dağılır ve sürekli hareket halindedir. Hatta oldukça hızlı hareket eder ve biz farkına varmadan dikkatimizi yönelttiğimiz konudan tamamen uzaklaşabiliriz. Bu durumu anlamak için hemen bir çalışma yapabilirsiniz.

Şimdi bir konu üzerinde düşünmeye başlayın. Aradan on beş-yirmi dakika geçtikten sonra ne düşündüğünüze dikkat edin. En başta düşündüğünüz konudan ne kadar farklı düşünceler içinde bulunduğunuzu göreceksiniz. Hatta bunu bir çalar saatin yardımıyla daha kolay yapabilirsiniz. Saati otuz dakika sonra çalacak şekilde ayarlayın ve bir konu üzerinde düşünmeye başlayın. Saat çaldığı andaki düşüncenizi yakalayın. Başladığınız noktadan ne kadar uzaklaşmış olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

İnsanın zihni hülyalara dalıp gitmeye hazırdır. Bu nedenle bir nokta üzerinde dikkati toplayabilmek, uzun bir süre konsantre olabilmek oldukça zordur. Fakat, imkansız değildir. Konsantrasyonunuzu, düzenli pratikler yaparak yükseltebilirsiniz.

Bu durumu tıpkı bacak adalenizi ya da herhangi bir kasınızı güçlendirmek için düzenli yaptığınız egzersizlere benzetebilirsiniz. İnsanın zihinsel yeteneklerini yükseltmesi ya da açığa çıkarması, düzenli alıştırmalarla mümkün olabilmektedir.

Şimdi dikkatinizi üzerinde tutacağınız bir obje ile alıştırmalara başlayabilirsiniz. Genellikle başlangıç olarak etrafınızda bulunan tanıdığınız cisimlerle çalışmanızı tavsiye ederim. Örneğin, üzerinde oturduğunuz koltukla başlayabilirsiniz.

Dikkatinizi yönelttiğiniz koltuğun biçimi, üzerine kaplanan kumaş, nasıl yapıldığı üzerine zihinsel bir inceleme içine girin.

Dikkatinizi yönelttiğiniz koltukla ilgili yapılışından sizin oluncaya kadar, satın aldığınız günden bugüne kadar geçen zamanı ve yaşadıklarınızı düşünün.

Bu çalışmayı yaparken zaman belirlemek de oldukça önemli. Bu nedenle bir arkadaşınızla, eşinizle ya da sevgilinizle birlikte bu dikkat çalışmasını yapabilirsiniz. Kendinize bu alıştırmalar için bir partner bulamıyorsanız o zaman saatle yapabilirsiniz.

Alıştırmaya başladığınız saati not edin. Ve bıraktığınız anda saate bakarak bitiş anını da kaydedin. Tabii bu çalışmayı yaptığınız tarihi de yazmayı unutmayın. Böylece yaptığınız alıştırmaların arasındaki farkı ve gelişmenizi tespit edebilirsiniz.

Her yaptığınız çalışmada dikkatinizi bir önceki çalışmadan daha uzun süre odaklayabildiğinizi göreceksiniz. Böylece kendinize olan güveniniz artacak ve konsantrasyonunuz daha da yükselecek.

Devam edecek
Yazarın Tüm Yazıları