İnanın her şey insanın beyninde bitiyor

Ben bir uyuşturucu bağımlısıyım. Şimdi tedavi görüyorum. İnanın her şey insanın beyninde bitiyor. Bağımlı tüm arkadaşlarım bu illetten kurtulabilir yeter ki tutunacak başka şeyler bulsunlar kendilerine.

Haberin Devamı

Kıymetli Güzin Abla, sana yazmadan önce çok düşündüm. Ben bir uyuşturucu bağımlısıyım. Kimine göre aşağılanacak biriyim. Belki yüzümüze değil de arkamızdan “ciğeri beş para etmez pislik, uzak durun” diyorlar...
Kendilerine göre haklı olabilirler. Ama bizi bu duruma düşüren sadece bir kız arkadaş, bir aşk acısı, bir ailevi sorun ya da işsizlik değil ki... Toplum olarak benimsenmiş, önem verilen bazı insanlar maşa olarak kendilerine kullanmak için böyle aciz insanları seçip çeşitli emellerine alet ediyorlar.
Güzin Abla, ben isteyerek bağımlı olmadım. Beni bağımlı yapan bir hanım arkadaşımdı. Benimle aylarca görüşüp arkadaş oldu. Bana güven verdikten sonra ise beni bu illete alıştırdı. Daha sonra beni bırakıp ailesinin yanına geri döndü.
Şimdi ben de sığınacak bir kapı buldum. Allah’a şükür rahatım yerinde. Tedavi oluyorum. İnanın her şey insanın beyninde bitiyor. Yeni bir kız arkadaş buldum, çalışıyorum. İnanın ki, bağımlı tüm arkadaşlar bırakabilir aslında, yeter ki tutunacak başka şeyler bulsunlar kendilerine.
Rumuz: Xrenas2

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, anladığım kadarıyla tedaviye başlamışsın ve bağımlılıktan kurtulmuşsun. Ne kadar sevindim, bilemezsin. Bu iraden ve başarın için seni kutluyorum. Bu mektubun, aslında tüm uyuşturucu bağımlıları için gerçek bir örnek. Hepimizin bildiği ama nedense dile getiremediğimiz bir gerçek var.
Bağımlıyı, bir başka bağımlı itiyor bu çukura. Onu kendisi gibi bağımlı yapmak bir tür görev sanki.
Artık bulaştığı bu ortam mı bunu ona zorla yaptırıyor, yoksa kendisi gibi olanların sayısı arttıkça bu onu rahatlatıyor mu, kesin bilemiyorum. Ama özellikle de bir arkadaş, bir sevgili bu işi üstleniyor.
Uyuşturucu satanlar artık ilköğretim okullarının kapılarına bile dadandılar.
Ailelerin bu yüzden çok dikkatli ve uyanık davranmaları gerekiyor.

Tansiyon ilaçları cinsel gücümü öldürdü

Güzin Abla, 50 yaşında bir erkeğim ve yüksek tansiyon ilacı kullanıyorum. Aldığım ilacın yan etkilerinden biri de libidoyu (cinsel isteği) öldürmesi.
Bu konuda ne yapabilirim? Eşim durumumu pek anlamıyor. Doktorum da kesin bir şey söylemiyor. Bu yaşta cinsel hayatım bitti mi?
Rumuz: Bitti mi?

Haberin Devamı

Bazı yüksek tansiyonu dengeleyen Beta Bloker türü ilaçların geçici İmpotans (iktidarsızlık) ya da libido kaybı yarattığı biliniyor. Bugün yüzlerce tür yüksek tansiyon ilacı var piyasada.
Doktorun, sana bu konuda en az zarar verecek bir başkasıyla, ilacını değiştirebilir. Eşinin anlayışsızlığına da üzüldüm. Bunca yıl evlilikten sonra, her şey sadece cinsellik değil ki, sana bu konuda destek olmalıydı... Yoksa sen mi alıngan davranıyorsun?

Yazarın Tüm Yazıları