İmplant tedavisinde en son yenilikler

DİŞ implantı, çekilmiş olan diş ve dişlerin yerine yerleştirilen titanyum materyalinden üretilmiş yapay bir diş köküdür. İmplant tedavisinin bitiminden sonra yapılacak protez, takılıp çıkarılabilen hareketli protezlere göre kendi dişiniz gibi algılanır. Hareketli damak tarzı protezlerin doğurduğu sıkıntılar son bulur. Kişinin sosyal güveni artar.

İmplant tedavisinde son zamanlarda hastalar açısından sevindirici gelişmeler olmaktadır. Bu gelişmelerden biri de açılı implantlardır.
İmplant tedavisinde yeni geliştirilen açılı implantlar sayesinde, protez uygulamak için hem daha az sayıda implant kullanılmakta, hem de fazladan cerrahi müdahaleye gerek kalmamaktadır.

DAHA AZ İMPLANT

Klasik implant tedavisinde hiç dişi olmayan hastalarda her bir çene için 7-9 arasında implant kullanmak gerekmektedir. Mevcut yöntemde, gerek alt, gerekse üst çene de bir dizi cerrahi operasyonlara gerek olabilecek durumlar ortaya çıkabilmektedir. Tam diş kayıplarında alt ve üst çeneye yerleştirilen açılı implantlar sayesinde, artık protezler ekstra cerrahi müdahaleye gerek kalmadan yerleştirilebilmektedir.
“All on four(4)” adı verilen bu yeni yöntemde ayrıca, protez için 7-9 implant yerine, sadece dört implant kullanılmaktadır. Çene kemiği yapısıyla ilgili bazı ölçütleri uygun durumda olan hastalar için rahatlıkla uygulanabilen bu yöntem implant tedavisine, büyük bir katkı sağlamıştır.
Belli açılar ayarlanarak çene kemiğine önceden planlanan biçimde implantların yerleştirilmesi mantığından yola çıkılarak geliştirilen bir yöntemdir. Çene kemiği yapısındaki bazı oluşumlar bilgisayarlı tomografi ile tespit edilir. Bu anatomik oluşumlar gözönüne alınarak implantlar belli açılarla yerleştirilir.
Bu yeni yöntem dünyaca ünlü implant uzmanı Paulo Malo tarafından geliştirilmiştir. Yıllardan beri kendi kliniğinde başarıyla da uygulamaktadır.
Yazarın Tüm Yazıları