İmar izni alamadı

DAHA maça çıkmadan kendisinin üstünde yer alan 3 takımın da puan kaybetmiş olması, başlı başına G.Saray’ın maçı kazanması için yeterliydi.

Haberin Devamı

Ne yorgunluk ne cezalar, ne liderlik stresi, ne de sakatlar bu maç için geçerli neden olamaz. Maç böyle alev alev yanınca söndürmek de Kewell gibi ‘büyücü’ye düştü. Ama onun golü de çare olamadı.

İstanbul Belediye önemli eksiklerine rağmen özellikle piyasa maçlarında ayrı oynayan bir takım. İyi pas yapmayı başaran nadir takımlardan biri. Topa sahip olmak, oyunu geniş oynamak ve Galatasaray’ı koşturmak puan alabilmenin tek yoluydu. Fakat maç 10. dakikadan sonra tek kaleye döndü. Galatasaray oyunu ‘Belediye Arsa’sına yığdı ama imar izni almakta çok zorlandı.

Keita, Fenerbahçe maçından beri cezalı

GALATASARAY orta alanındaki sıkıntı yine baş gösterdi. Ben yazmaktan bir gün bıkacağım ama Rijkaard vazgeçmeyecek. G.Saray, Arda, Elano ve Nonda ile ortadan hücum yapmayı seven bir takım. Sadece Kewell kenarı kullanmayı düşünüyor. Rakip biraz iyi alan kapatan bir takım olunca takımın eli kolu bağlanıyor. Kulübede çizgiyi etkili kullanan Keita var ama o da kulübenin sağını kullanıyor!

Haberin Devamı

Keita Fenerbahçe maçından beri cezalı. Resmi cezası bitti ama Rijkaard’ın verdiği ceza hala devam ediyor. İyi de bu ceza kime? Tabiiki G.Saray’a. Sıkışmış oyunu açacak en iyi adamın kulübede iken, oyunu sıkıştıran, kısırlaştıran Elano haftalardır sahada. Rakip hocalara sormak lazım; “G.Saray 11+Elano oynasa itirazınız olur mu?” diye.

 

Eski ve yeni G.Saray arasındaki 5 fark  

SEZON başındaki etkili, bol pozisyon üreten, gol atan ve heyecan veren Galatasaray ile şimdiki G.Saray arasında ne fark var? İki resim arasındaki 5 farkı bulalım...

Yüzünü kaleye dönüp dikine oynayabilen, adam geçen süratli Baros vardı.
Orta sahada alan kateden, forvetlere öne oynayan Ayhan vardı.
Neredeyse bütün maçlarda sağ kenarı çok etkili kullanan ve takımı sürükleyen Keita vardı.
Sezona müthiş başlayan inanılmaz etkili Arda vardı.
Sezon başının heyecanı, isteği ve morali vardı.


Bu eski resmimiz. Yenisinde ne var...

Sırtı kaleye dönük oyunu seven ve deplase olmayan Nonda var. Galatasaray bu yüzden çabuk çıkamıyor. (Orta saha oyunucuları Nonda gibi forvetleri çok sever).
Şimdi topu yana ve etkisiz yerlere oynayan orta saha oyuncuları var. (Rakipler bu sayede Galatasaray forvetlerini rahat kontrol ediyor).
Keita olmayınca Elano sahada oluyor ve Galatasaray daha çok göbekten gelmeye çalışıyor.
Arda üst düzey çok maç oynayıp ve düşüş yaşayıp bir türlü eski seviyesine gelemedi.
Yoğun maç trafiği ve özellikle Fenerbahçe derbisinin olumsuz etkileri hala atlatılabilmiş değil.
Yazarın Tüm Yazıları