İki yalı birden aldı

Dünya Göz Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, geçtiğimiz hafta iki yalı satın aldı.

Yalılardan birisi Yeniköy’de, ikincisi ise Baltalimanı’nda. Baltalimanı’nda Reha Muhtar’ın sahibi olduğu yalının yanındaki 20 no’lu yalıyı 7 milyon dolara satın alan Kapıcıoğlu, ailesiyle burada oturmayı düşünüyormuş. Eray Bey, Yeniköy’deki yalısını ise şimdilik misafirlerini ağırlamak için kullanmaya karar vermiş.

Biz bunu çok sevdik

Cow Parade etkinliği kapsamında İstanbul’un birçok semtine yerleştirilen inek heykellerine ilgi her geçen gün artıyor... Maison Française dergisinin sponsor olduğu, mimar Cem Işıldayancan’ın hazırladığı "Biz bunu çok sevdik" adlı inek heykeli de ilgiyi en fazla görenler arasında yerini aldı. "Biz bunu çok sevdik", Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde...

Bodrum’da yelken coşkusu

Yelken sporunu daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen "Famous Cup" yelken yarışlarının ikincisi 22-23 Eylül tarihlerinde 28 teknenin katılımıyla IRC1, IRC2, IRC3, IRC4 ve Destek sınıflarında Bodrum’da yapıldı. Türkiye’de FerMas’ın distribütörlüğünü yaptığı Maserati’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen "Famous Cup"ta ödüller geçtiğimiz pazar günü Maserati Marina Yacht Club’ta sahiplerini buldu. Zafer, Marina Yacht Club Kupası’nı almaya hak kazanan Meltem Teknesi’nin olurken, Maserati adına yarışan X-Machine teknesi de IRC 1 Kategorisi ve Marina Yacht Club Kupası adlı genel değerlendirme klasmanında ödüllerini aldı.

Babaları değil kızları geliyor

Vakko, 28 Eylül Cuma akşamı "My Left Foot" (Sol Ayağım) filmiyle hafızalara kazınan Oscar’lı aktör Daniel Day-Lewis ve eşi Rebecca Miller’ın evsahipliğinde gerçekleştireceği ve Ben Kingsley, Famke Janssen, Alice Temperley gibi yurtdışından pek çok önemli ismin katılacağı Grand Classics gecesi için Hotel Les Ottomans’da hummalı bir çalışma başlattı. İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek olan bu özel gece için, Vakko Espace by Sky ekibi, otelin açık havuzunu tamamen kapatarak, siyah ve beyazın birlikteliği eşliğinde şık, lüks ve modern bir dekora imza atıyor. Vakko’nun sahibi Cem Hakko, dünyaca ünlü tasarımcılar Isaac Mizrahi, Giles Deacon, Alvin Valley ve Alice Temperley’nin Vakko’nun davetlisi olarak İstanbul’a geleceklerini, efsanevi rock grubu Rolling Stones’un solisti Mick Jagger’ın kızı Elizabeth Jagger ve yine grubun basçısı Keith Richards’ın kızları Alexandra ve Theodora Richards’ın da yine Vakko’nun davetlisi olarak geceye katılacaklarını açıkladı.

Pınar Kür’le yazmak

Elif Dürüst, Şirin Yalçın, İskender Savaşır, Zeynep Koçak ve Oya Fidanoğlu’nun kurucusu oldukları, birçok sosyal sorumluluk projesine ve kültürel etkinliklere imza atan Aralık Derneği, 16 Ekim’den itibaren "Pınar Kür ile Yaşamak, Yazmak" adlı edebiyat ve yazma kursunu başlatacak. Elif Dürüst, her salı günü 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek çalışmalara katılacak olanlardan elde edilecek gelirin derneğin sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacağını açıkladı.
Yazarın Tüm Yazıları