Hızlı tren Baros

BAROS ligimizin hatta Avrupa’nın sayılı forvetlerinden biri. Onu farklı kılan, topu iyi saklaması ya da golleri değil. Topla kaleye yüzünü dönebilme özelliği ve sonrasında durdurulması güç bir oyuncu olması en farklı yanları. Genelde bu özelliğini kullandığında dün gece olduğu gibi golünü atıyor.

Haberin Devamı

İstanbul BŞB’ne karşı ya pres yapacaksın, ya da çok pas yapıp dengesini bozacaksın. Galatasaray, pres yapmayı tercih etti ve golü attı. Tabiki önde oynamanın riski olan kontraları da ligin en iyi çabuk hücumlarını yapabilen İstanbul BŞB iyi yaptı.
Galatasaray’ın son iki maçında toplam 30-35 pozisyon ve sadece 1 gol var. Ya rakip kaleciler yıldız olmuş, ya da forvetler kaleyi şaşırmış. Galatasaray, birçok deplasmanda bu kadar önde oynamadı. İkinci yarıda İstanbul BŞB gol bulmak isteyince, Galatasaray’a baskı yaptı. Bu da maçın kale önlerine taşınmasını sağladı.

Belediye stoperi Jo

JO, oyunda kaldığı sürece sanki İstanbul BŞB takımının defans oyuncusu gibi oynadı. Öyle ki ayağındaki topların birçoğunu ya kötü kullanan ya da rakibe kaptıran Jo, bir ara pozisyona girecek olan Baros’u yere indirip İstanbul BŞB defansındaki arkadaşlarını rahatlattı!..

Haberin Devamı

Afrika yolcusu

ELANO’nun Dünya Kupası yaklaştıkça, maç oynama süresi de azalmaya başladı. Sezon başından beri takıma katkısı olmayan Brezilyalı, artık en ufak riske girmeden oyundan çıkarak Güney Afrika hazırlığına devam ediyor. Keita müthiş bileklerini, esnek fiziğini yine sahaya yansıttı.
Ligin son bölümünde hem taraftarının, hem de futbolseverlerin gözlerine bayram ettirdi.

Yazarın Tüm Yazıları