Hey gidi günler

GENÇLERBİRLİĞİ karşılaşması sadece bir lig maçı olmaktan çıkmış; tarihe tanıklık etmeye ve Efsane’ye veda etmeye gelenlerin şöleni haline dönmüştü.

Haberin Devamı

Ben de maçı yorumlamak için oradaydım ama aslında eski günleri yad etmeye ve vedalaşmaya gitmiştim. Sahaya baktıkça söylediğim tek şey; “Hey gidi günler” oldu. Seyircinin nostaljik şarkıları da olayı iyice duygusal hale getirdi. Ama bütün bunlar maç başlayıncaya kadardı. Daha yerimize oturmadan Ufuk’un yediği gol çabucak günümüze geri dönmemizi sağladı.
Kasımpaşa maçında birden fazla oyuncu iyi oynamış ve beğenilmişti, ama Gençlerbirliği karşısında bu isimler etkisiz ve kötüydü. Çünkü Aydın, Kewell, Pino ve Ayhan gibi isimler rakip alanda ceza sahasına yakın oynadıkları zaman etkili olurlar. Kasımpaşa maçıyla aradaki fark da burada. O maçta Galatasaray rakip alanda baskı yaparak Kasımpaşa defansına hata yaptırırken, benzer işi bu sefer Gençlerbirliği yaptı ve daha ilk yarı 2 gol attı.
Maçın ikinci yarısı için ortada oyun diye birşey yok. Taraftarın protestoları ile olay maçlıktan çıktı. Sahada ‘bitse de gitsek’ diyen oyuncular vardı. Hele son 10 dakika taraftar da susunca maç sanki seyircisiz gibi oldu. Sessizliği bozan tek şey kırılan koltukların sesiydi.
Adnan Polat el salla
 GALATASARAY’ın kötü oyunu için birçok sebep ortaya koyabiliriz fakat esasında bu sebeplerin hiçbirinin anlamı yok. Sarı kırmızılıların ihtiyacı sadece transfer değil, takım ruhunu geri kazanmasıdır. Yoksa, gelen kaliteli oyuncuların da çare olmadığını gördük. Hatta daha düne kadar Elano ve Misimoviç diye oyuncular vardı.Şimdi hatırlayan var mı?
Bütün bunların hesabını vermesi gereken tek kişi Adnan Polat’tır. Tarihi başarısızlıkları Seyrantepe Stadı ile örtmeye çalışmak Galatasaray’a yapılan en büyük haksızlıktır.
Elano’yu 8’e alıp 3’e satmayı başarı göstermek, Misimovic’i son anda transfer edip sonra kenara atmak, iyi oynayan Keita’yı disiplinsiz diye lanse edip göndermek, son 3 senede bir beşincilik, bir üçüncülük alan ve sonunda zirve yapıp daha ilk yarı bitmeden şampiyonluktan kopan Galatasaray Adnan Polat’ın eseridir.
Galatasaray tarihinde görülmemiş paralar harcayarak yapılan transferler sonucu alınan koca bir “HİÇ” ten başkası değil. Adnan Polat Galatasaray tarihine geçti. Ama tarih onu hiç de iyi yazmayacak.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Koşan, adam geçen ve arkadaşlarını yönlendiren sahanın en iyisi Oktay Delibalta’yı.

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Biraz baskı yiyince şaşıran, çaresiz kalan ve kolay gol yiyen Galatasaray’ı.

DİKKAT

Bu Galatasaray’ı Seyrantepe Stadı bile kendine getiremez.

Yazarın Tüm Yazıları