Her yerde Culio

GALATASARAY’ın yeni stadında çıktığı ilk maçta başlangıcı iyi yapan seyirci oldu. Çünkü Galatasaraylı oyuncuların stada alışamadıkları belli oluyordu.

Maça baskılı başlamak isteyen Galatasaray, sahadaki 11’in birbirini iyi tanımayan oyunculardan oluşması nedeniyle bunu yapamadı. Pres yapmak için istek var ama uyum yok. Hal böyle olunca Sivasspor kendi sahasından çıkmakta zorlanmadı ve baskı yemedi.
Arda sahada olmayınca, Galatasaray heyecan ve zevk vermiyor. Ama sahada bunun sorumluluğunu birinin alması gerekiyordu ve o Culio oldu. Belki Arda kadar yetenekli değil ama sorumluluk alıyor ve çok koşuyor. Galatasaray’ın bulduğu pozisyonların başlangıcında veya sonunda hep Culio var.
Galatasaray üzerindeki tedirginliği asıl iyi olması gereken ilk 15 dakikadan sonra attı ve önemli pozisyonlar buldu.

Kötü değiller ama...

Galatasaray taraftarının çalım atabilen, adam geçebilen kreatif oyuncu özlemi o kadar büyük ki, Yekta ve Culio çalım atınca stat ayağa kalkıyor.
Yeni transferler Yekta ve Stancu kötü oyuncu değiller. Ama Galatasaray’ı ayağa kaldıracak kadar iyi ve yeterli de değiller. Diğer taraftan Sivas ve Rıza Hoca için farklı şeyler söylemek lazım. Rada, Navratil ve özellikle Grosicki iyi oyuncular.

NEDEN ÖNEMLİ?
İkinci yarının ilk maçıydı ve başlangıç önemlidir.
Yeni stattaki ilk maçtı ve kazanarak başlamak uğurlu gelir.
İlk maçta kendi sahanda ilk golü atmak ve yememek moral verir.

NEDEN ZORLANIYOR?
Kazım, öndeki oyuncu ihtiyacını karşılayacak özelliklere sahip değil. Bu yüzden G.Saray önde top tutamıyor ve rakip alanda kalamıyor.
Rakip, orta sahada baskı yapınca Galatasaray takımında yan paslar, geri paslar başlıyor ve maç orta saha oyununa dönüyor.
Sivas karşısında yeterince pozisyon bulundu ama o pozisyonları yapacak, bitirecek ayaklar bulunamadığı için maç
zora sokuldu.

BEĞENDİM
Ufak tefek eksiklerine rağmen Yeni Ali Sami Yen’in ambiansını.

BEĞENMEDİM
Kazım’ın beklentilerin çok altında kalan oyununu.

DİKKAT
Galatasaray taraftarı yeni statta bile rahat maç izleyemeyecek.
Yazarın Tüm Yazıları