Hayaller ve Adrian

ŞENOL Hoca ilk maçtaki korkularından arınmış şekilde mecburiyetin de verdiği cesaretle ofansif kadro ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Fakat Trabzonspor bir zamanlar yaşadığımız klasik Türk takımı heyecanı ve hatası ile maça başladı. Çünkü yıllarca sanki maç 15 dakikaymış gibi bütün enerjiyi harcayarak oynayıp, kalan bölümde hep rakibin oyunun seyrederek yenildik.
 Maçın ilk yarım saati bunun çarpıcı bir örneğiydi aslında. Trabzonspor heyecanlı, baskılı ve her şeyini verdiği ilk çeyrekte golü yerken, daha sakin kaldığı, pas yaptığı ve acele etmediği sonraki bölümde golü buldu. Yani biz futbol oynamayı biliyoruz ama stratejik oynamayı bilmiyoruz.
 Mesela taçtan gol yiyen bizden başka takımlar zor bulunur.
 Mesela korner atarken kontra yiyip gol yiyen takım nadirdir.
 Maçın ilk yarısı iki takım adına değişen rollere sahne oldu. Bu sefer savunan Benfica’ydı. Ama değişen rollerde bir önceki maça göre Benfica kendi sahasını daha iyi savundu ve iyi pas yaptı. Benfica ilk yarıda etkili gözüktü. Nedeni;
1-Trabzon, Benfica’nın pas alışverişini kesemedi. Özellikle Vitsel-Aimar arasındaki pas trafiğinin arasına girememek Trabzon’u oyuna bir türlü sokamadı.
2-Pawel’in önde top tutamaması ve aralara koşular yapacak Burak-Henrique ikilisinin ceza sahasının yakınlarında etkili olamamasının sebebiydi.
3-Rakibin hem iyi kapanması, hem de iyi yardımlaşması Trabzonspor orta saha ve ileri ucunu rakip alanda ama hep ceza alanı dışında etkin kıldı.
 İkinci yarı daha farklı bir Trabzonspor vardı ya da olacaktı ki, Adrian’ın kırmızı kartı geldi. Bu kart zaten çok zor hale dönmüş turu bitirdi. Sadece turu değil Trabzonsporlu oyuncuların mücadele gücünü de bitirdi.

Haberin Devamı

EKSİLER-ARTILAR

Trabzonspor Selçuk gibi bir oyuncunun eksikliğini maçların her dakikasında hissederken ve bu eksi yazarken, Henrique güçlü fiziği ve kalitesi ile Trabzonspor’a çok şeyler katacağının güçlü işaretlerini vererek durumu eşitledi.
 Egemen gibi savaşçı, yüreği ile oynayan ve nispeten daha dengeli bir stoper eksikliği hissedilirken, Glowacki’nin yalnız kalması fazlaca sırıttı. Zokora kısa zaman olmasına rağmen lider oyuncu görüntüsü verip öne çıkarken, Colman geçtiğimiz yıllardan bir şey değişmediğini tekrar gözler önüne serdi.
Trabzonspor geriden oyun kurmakta zorluk çektiği için futbol oynayamazken, önde top tutmakta zorlandığı için gol pozisyonuna girmekte zorlandı. İlk maçtan sonra güzel bir hayale dönen tur Adrian’ın kırmızısı ile bir başka bahara kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları