Hayal gücü ve zeka

‘Hayal aleminde dolaşacağına gerçeklerle uğraş!’ Bu sözü kimbilir kaç defa duymuş veya söylemişsinizdir.

‘Hayal kurmayı bırak, gerçekleri gör’ diyenlerden misiniz? Sadece gerçek dünyanın gerçek işlerine değer veren biriyseniz, o zaman kendi yaptıklarınıza ve yapmak istediklerinize bir bakın ve düşünün! Gerçek nedir?

Şu an sizin yaptıklarınız, dedelerinizin, büyük ninelerinizin hayallerini süsleyen şeylerdi. Belki hayal bile edemiyorlardı, ki bu daha doğru olacak. Çünkü hayal edebilmek için içinde bulunduğunuz ve gerçek diye tanımladığınızdan daha fazlasını düşünebilecek bir zekaya ihtiyaç var.

Hayal edebilmek önemli bir yetenek ve bu doğrudan zekayla bağlantılı bir durum. Zihninizin içinde bulunduğunuz durumu düşünürken nasıl olması gerektiğini hayal etmek, kendiniz için olmak istediğiniz yeri, yapmak istediklerinizi hayal etmek, kendi geleceğinizi oluşturmak için çok önemli bir başlangıç.

Hayaller çok çeşitlidir. Kurduğunuz hayallerin niteliği, kalitesi ve zenginliği sizin zekanızla bağlantılı. Hayal gücünün kuvveti, kişinin merakının derecesiyle sınırlı.

Sadece gördükleriyle yetinen ve tek gerçeğin tarif edilmiş ve sınırları belirgin olarak görünen olduğunu düşünen biri için gördüklerini elde etmekten öteye gitmeyen hayaller kuracaktır ve elbette hayalleri de sınırlı olacaktır.

Benim burada sözünü etmeye çalıştığım şey ise yaratıcı hayaller. Yani görünen ve bilinenin içini görmeye çalışmak ve nasıl olduğunu hayal etmek... Şeylerin içini merak ederek başlayan, somut olanı gerçek olarak tanımlayan düşüncenin içinde zihinsel olarak dolaşmayı başaran hayal gücünden söz ediyorum.

Bulunduğu yerin dışına çıkmayı başaran, önündeki duvarın arkasına bakan zihnin yarattığı görüntüler, geçmiş ve geleceğin tam ortasında duran insanın anlama gücünü beslerken yaşadığı zamanı kavramasını ve gelecek zamanı oluşturmasını sağlar. İşte bu yaratıcı hayallerdir ve yaratıcılığınızı uyandırdığınız zaman hayallerinizi gerçekleştirecek gücü de içinizde uyandırırsınız.

Bu güç, hayallerinizi gerçekleştirmek için duyduğunuz arzunun açığa çıkardığı duygudur ve isteğiniz ne derece kuvvetliyse, yani duygunuz ne derece yoğunsa, gerçeğe dönüştürecek gücünüz de o derece kuvvetli olacaktır.

Aşkta gelişmeler var

Bugün Venüs, Oğlak burcunda dolaşmaya başlıyor. İlişkiler ve finans konulara yönelik istek ve duyguların açığa çıkış biçimi değişiyor. Daha tedbirli, geleceğe yönelik güçlü duygular ve isteklerin açığa çıkacağı bir dönem. En kaliteli, en değerli, en yüksek olanı beğenmek ve istemek gibi duyguların yoğun olacağı bu devre içinde emlak ve toprakla ilgili alım, satım ve yatırıma yönelik çalışmalar yoğun olacak. Hem parasal konulara yönelik, hem de aşk ve ilişkiler açısından heyecan verici gelişmeler meydana gelebilir.
Yazarın Tüm Yazıları